2012-05-06 00:13:11
Φωτογραφία για Μου ζητούν να ξεχάσω...
Να ξεχάσω μου ζητούν. Και να ψηφίσω τα δυο πρώην μεγάλα κόμματα. Τι να ξεχάσω; Ότι πριν από δυο χρόνια κι ενώ η ζωή μας... ήταν έτσι κι αλλιώς δύσκολη στην αγορά εργασίας, ήρθε το ΠΑΣΟΚ και άρχισε να την κάνει ολοένα και πιο δύσκολη, κάνοντας μας να νιώθουμε κάποιες φορές, ότι εμάς η ζωή μας, τα όνειρα μας, τα δικαιώματα μας, οι χαρές μας, ο χρόνος μας, η οικογένεια μας, τα παιδιά μας, το σπίτι μας, ακόμα και το μυαλό μας δεν έχουν καμία απολύτως σημασία. Δεν είμαστε άνθρωποι, δηλαδή, εμείς, αλλά είμαστε ζώα στην υπηρεσία των εργοδοτών μας. Και μας έριξε ο Παπανδρέου στον λάκκο των λεόντων. Τι λέτε; Θα επιβιώναμε εμείς, ή τα λιοντάρια;

Να ξεχάσω μου ζητούν. Τι να ξεχάσω; Ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλάδας, το να πληρώνεσαι με έναν άλφα μισθό, δεν αποτελεί καμία κατοχύρωση. Και μας έκαναν φοβερές μειώσεις, κάνοντας τα αφεντικά να τρίβουνε τα χέρια τους, χωρίς από την άλλη να μας μειώσουν τα δάνεια μας και τις τιμές αγοράς των αγαθών που έχουμε ανάγκη για να ζήσουμε.


Να ξεχάσω μου ζητούν. Ότι μου έβαλαν χαράτσια στο σπίτι το οποίο έφτιαξα με τον ιδρώτα του προσώπου μου και με το αίμα της ψυχής μου. Ότι έκαναν πάνω από ένα εκατομμύριο έλληνες να μείνουν άνεργοι. Πόσο εύκολο είναι να ξεχάσει κάποιος, ότι από τη μια στιγμή στην άλλη βρίσκεται στην ουρά του συσσιτίου, για ένα πιάτο φασολάδα; Πόσο εύκολο είναι να ξεχάσω, ότι ανατράπηκαν τα πάντα μέσα σε δύο χρόνια; Ότι η χώρα μου ξεπουλήθηκε στους γερμαναράδες, όταν αν ξύσεις με τα νύχια σου τον τοίχο της Καισαριανής, θα τα βάψεις κόκκινα από το άγιο αίμα των ελλήνων αδελφών μας, που οι τότε ας πούμε μνημονιακοί της εποχής, τους κατέδωσαν γιατί έπρεπε να "κάτσουμε φρόνημα εμείς οι έλληνες, διότι...οι γερμανοί είναι φίλοι μας"!

Μου ζητούν να ξεχάσω, ότι τα παιδιά μου, έρχονται σε μια αγορά εργασίας, όπου δεν θα υπάρχουν δικαιώματα, αλλά "δίκιο θα είναι το δίκιο του εργοδότη και μόνο αυτός θα έχει δικαίωμα πάνω στον εργαζόμενο" Δεν μπορώ να τα ξεχάσω όλα αυτά μωρέ παιδιά. Το κρύο, την ανέχεια, τις απλήρωτες δόσεις και τους λογαριασμούς που λήγουν. Τα δάνεια των τραπεζών, τις απειλές για πλειστηριασμούς, τα παιδάκια που λιποθυμούν στα σχολεία, τη διάλυση της δημόσιας υγείας με συνέπεια να πρέπει να πληρώνουμε για να γίνουμε καλά, αλλά λεφτά δεν έχουμε και απλά...αρρωσταίνουμε και πεθαίνουμε... Δεν μπορώ να ξεχάσω. Θυμάμαι. Και ξέρω πως ούτε με τις εκλογές θα σώσουμε την Ελλάδα αν δεν βγούμε μαζικά στους δρόμους από την επόμενη μέρα. Έχουν τρομοκρατηθεί στις Βρυξέλλες και αποδεικνύουν ότι έχουμε γίνει προτεκτοράτο τους, αφού επεμβαίνουν απροκάλυπτα στα εσωτερικά μας... "Ψηφίστε ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ" μας λένε, "αλλιώς κινδυνεύετε να βγείτε από την ευρωζώνη"... Λες και τώρα που είμαστε μέσα, τρώμε με χρυσά κουτάλια...

Ψηφίζω με θυμό, με αναμνήσεις, με ιδεολογική κατεύθυνση την άλλη κοινωνία. Της λαϊκής εξουσίας. Που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Θα τα ξαναπούμε τη Δευτέρα. Μέχρι τότε, σας αφιερώνω το παρακάτω βίντεο, για να μην ξεχάσετε ούτε ένα δευτερόλεπτο, τι ζήσαμε στη χώρα μας τα τελευταία δύο χρόνια... Καλή Δύναμη!

 

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ