2012-05-05 22:04:08
Φωτογραφία για Η Ντόρτμουντ των ρεκόρ !! (photostory)
H Nτόρτμουντ κατέκτησε το 8ο πρωτάθλημα της ιστορίας της και το 2ο συνεχόμενο, επικράτησε εύκολα επί της Φράϊμπουργκ με 4-0 στο "Signal Iduna Park" στην 34η και τελευταία αγωνιστική της Bundesliga με φοβερό πρώτο ημίχρονο (5' και 39' Μπλαστσικόβσκι, 20' και 27' Λεβαντόβσκι).

Ωστόσο η ομάδα του Γιούγκερν Κλόπ έσπασε όλα τα "κοντέρ" στην ιστορία του γερμανικού ποδοσφαίρου με δύο ρεκόρ που δύσκολα στο μέλλον θα κληθεί ομάδα να τα ξεπεράσει.

Η Ντόρτμουντ διεύρυνε ακόμη περισσότερο το εκπληκτικό της σερί των συνεχόμενων αγωνιστικών χωρίς ήττα που "έσπασε" την 31η αγωνιστική όταν και είχε επικρατήσει της Σάλκε, αφού τις 3 τελευταίες αγωνιστικές όχι μόνο δε γνώρισε την ήττα αλλά έκανε και το 3 στα 3.

Να θυμίσουμε ότι η Ντόρτμουντ την 31η αγωνιστική κατέρριψε το ρεκόρ Λεβερκούζεν που ήταν 24 συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα (σεζ. 2009-10).

Η Ντόρτμουντ με τις 3 τελευταίες νίκες της έφτασε στο απίστευτο ρεκόρ των 28 συνεχόμενων αγώνων αήττητη.

Τα ρεκόρ όμως δε σταματάνε εδώ Οι Βεστφαλοί τερμάτισαν πρώτοι στη βαθμολογία με 81 βαθμούς που αποτελεί νέο ρεκόρ συγκομιδής στη Bundesliga, ρεκόρ που κατείχε η Μπάγερν Μονάχου από τη σεζόν 1998-99 που είχαν τερματίσει πρώτοι με 78 βαθμούς.

Αναμφισβήτητα η καλύτερη πορεία ομάδας σε μια αγωνιστική περίοδο στην ιστορία της Bundesliga.
skepastro
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ