2012-05-05 20:40:15
Φωτογραφία για Η ΕΕ θα δείξει ευελιξία στην εφαρμογή των κανόνων για τα ελλείμματα, λέει ο Όλι Ρεν
Στο επίκεντρο η ανάπτυξη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα επιδείξει ευελιξία στην εφαρμογή των κανόνων για τα ελλείμματα, όπως άφησε να εννοηθεί το Σάββατο ο Ευρωπαίος επίτροπος Όλι Ρεν, σε ομιλία του στις Βρυξέλλες.

Οι δηλώσεις του επιτρόπου αντανακλούν το νέο κλίμα που έχει αρχίσει να διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα στις Βρυξέλλες, καθώς αυξάνονται συνεχώς οι φωνές που τονίζουν την αναγκαιότητρα μέρων στήριξης της ανάπτυξης, καθώς η συνταγή της λιτότητας δεν αρκεί για την έξοδο από την κρίση.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι δήλωσε σήμερα ότι θα επιδιώξει να πραγματοποιηθεί άτυπη σύνοδος των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης στα τέλη Μαΐου ή τις αρχές Ιουνίου.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας, δήλωσε, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ότι η σύνοδος θα επικεντρωθεί «στις θέσεις εργασίας και την ανάπτυξη».

Όπως επισήμανε, η συζήτηση για την ανάπτυξη βρίσκεται στην ατζέντα για αρκετό καιρό τώρα και δεν είναι κάτι που βρέθηκε στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, είπε ότι δεν υπάρχει αντίφαση μεταξύ της ανάγκης για δημοσιονομική εξυγίανση και της ανάγκης να δοθεί έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη.

«Δεν υπάρχει σύγκρουση μεταξύ λιτότητας και ανάπτυξης», δήλωσε.

Newsroom ΔΟΛ
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ