2012-05-05 16:15:40
Φωτογραφία για Έρχονται ζέστες... Φούρνος η Ελλάδα λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας
"Καμίνι" θα θυμίζει τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα τα καλοκαίρια, καθώς η συνεχώς αύξουσα θερμοκρασία, αναμένεται ν' ανεβάζει την θερμοκρασία στο... κόκκινο! Θερμότερη κατά 1.5° Κελσίου θα είναι η Ευρώπη την περίοδο 2021-2050 και κατά 3° Κελσίου την τριακτακονταετία 2071 - 2100, σε σύγκριση με τα χρόνια αναφοράς 1960-1990. Αυτό προκύπτει από τις προγνώσεις του ευρωπαϊκού προγράμματος "ENSEMBLES".

Μεγαλύτερη αύξηση αναμένεται ότι θα έχει η μέση θερμοκρασία στην Ανατολική Σκανδιναβία, στη Νότια και Νοτιοανατολική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας. Ωστόσο, τα κλιματικά μοντέλα δείχνουν άνοδο του υδραργύρου σε όλες τις περιοχές της ευρωπαϊκής ηπείρου με ελάχιστη αύξηση της μέσης θερμοκρασίας τους 0.4° Κελσίου και μέγιστη τους 2.5° Κελσίου στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, σύμφωνα με τους ειδικούς του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, έχουν οι μεγάλες θερμοκρασιακές διαφορές που προκύπτουν μεταξύ θερινής και χειμερινής περιόδου. Οι διαδραστικοί χάρτες παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες αλλαγές κατά τη διάρκεια των χειμώνων σε Σκανδιναβία και Ανατολική Ευρώπη. Η μεγαλύτερη άνοδος θερμοκρασίας διαφαίνεται στα μεσογειακά καλοκαίρια.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ