2015-05-31 18:08:06
Φωτογραφία για «Η Μέρκελ έκανε στην άκρη τον Σόιμπλε και πήρε τα ηνία της διαπραγμάτευσης με την Ελλάδα
Συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους δανειστές της ακόμη και μέσα στην εβδομάδα περιμένει το Βερολίνο και δεν θα εκπλαγεί αν τις επόμενες μέρες υπάρχουν ανακοινώσεις Αυτό είναι το κλίμα που επικρατεί στον γερμανικό τύπο, λίγες ώρες πριν από τη νέα τηλεδιάσκεψη που θα έχει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ και τον Φρανσουά Ολάντ.

Όπως γράφει η Deutsche Welle η αίσθηση πως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τους Θεσμούς φτάνουν στο τέλος τους τροφοδοτούνται και από το γεγονός πως στο Βερολίνο, από την πλευρά της κυβέρνησης, η μόνη αρμόδια πηγή που κάνει δηλώσεις ουσίας, αν και περιορισμένης έκτασης, είναι η καγκελαρία.

Click4more: Σταθάκης: Εντός ολίγων ημερών η συμφωνία Από εκεί κινούνται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα νήματα για την επίλυση του ελληνικού προβλήματος και όχι από το υπουργείο Οικονομικών, αφού ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε φαίνεται να διαδραματίζει πια έναν πιο παθητικό ρόλο.


Κύριοι παίκτες των διαπραγματεύσεων από γερμανικής πλευράς είναι οι στενοί σύμβουλοι τις Άνγκελα Μέρκελ αλλά και η ίδια η καγκελάριος, που το βράδυ της Κυριακής θα έχει τη δεύτερη μέσα σε λίγες μέρες, τηλεδιάσκεψη με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Γαλλίας.

Θέματα της ατζέντας θα πρέπει να είναι μεταξύ άλλων το συνταξιοδοτικό καθεστώς, μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, ιδιωτικοποιήσεις, αναφέρει το δημοσίευμα.

Η τηλεδιάσκεψη των τριών έρχεται λίγες ώρες πριν η Μέρκελ υποδεχτεί στο Βερολίνο τον Γάλλο πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για να συζητήσουν την... ευρωπαϊκή βιομηχανική πολιτική. Αλλά είναι βέβαιο πως την τριμερή θα απασχολήσει και το ελληνικό ζήτημα.

Όπως αναφέρει μάλιστα το δημοσίευμα «αν από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις προκύψουν έως αύριο απτά και βιώσιμα αποτελέσματα, δεν αποκλείεται η συνάντηση να πραγματοποιηθεί Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ