2012-05-05 03:17:16
Φωτογραφία για Ποδήλατα νοικιάζει το ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη
Εξήντα ποδήλατα σε περιμένουν να αφήσεις το αποτύπωμά σου

Πρεμιέρα σήμερα, Σάββατο 5 Μαΐου 2012, στις 12:00π.μ. για το πρώτο πιλοτικό σύστημα ενοικίασης ποδηλάτων στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Με αφετηρία τον περιβάλλοντα χώρο του Κτηρίου Διοίκησης, 60 ποδήλατα τίθενται στο εξής στη διάθεση φοιτητών, καθηγητών και εργαζομένων του ιδρύματος, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ.

Προϋποθέσεις συμμετοχής:

Στο σύστημα μπορούν να συμμετέχουν φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι στο ΑΠΘ.

Όροι χρήσης:

Χρήση των κοινόχρηστων ποδηλάτων μπορεί να κάνει το φοιτητικό δυναμικό του ΑΠΘ, μισθώνοντας το ποδήλατο με ένα ευρώ για τρεις ώρες. Με 1,5 ευρώ για τρεις ώρες μπορούν να μισθώνουν ποδήλατα και τα υπόλοιπα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Περιοχές μετακίνησης:

Το σύστημα των κοινόχρηστων ποδηλάτων επιτρέπει τη μετακίνηση σε αστικές και περιαστικές περιοχές.


Χρεώσεις:

Το κόστος ενοικίασης ποδηλάτων διαμορφώνεται ως εξής:

- Δωδεκάωρη χρέωση: 3 ευρώ

- εικοσιτετράωρη χρέωση: 4 ευρώ

- Διάθεση τα Σαββατοκύριακα: 5 ευρώ

Δήλωση Συμμετοχής: Με την υποβολή Αίτησης Συμμετοχής στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://eco.auth.gr/wordpress/?page_id=3379

Το σύστημα διαχείρισης των κοινόχρηστων ποδηλάτων εντάσσεται στο σύνολο των δράσεων για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος βιώσιμης κινητικότητας και διαχείρισης της στάθμευσης στο χώρο του πανεπιστημίου. Στο πλαίσιο αυτό, η παραπάνω δράση αναμένεται να βελτιώσει αισθητά τις περιβαλλοντικές συνθήκες πέριξ πανεπιστημιούπολης του ΑΠΘ, μέσα από τη μείωση των αέριων ρύπων. Παράλληλα, καθοριστική αναδεικνύεται η συμβολή των φοιτητών στην αποτελεσματική λειτουργία του, καθώς θα απασχολούνται 10 σπουδαστές σε ισάριθμες θέσεις εργασίας μερικής απασχόλησης. Το ΑΠΘ φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα παράδειγμα καλής πρακτικής για την κοινωνία της Θεσσαλονίκης, ελπίζοντας στην ευαισθητοποίηση και άλλων φορέων προς αυτήν την κατεύθυνση.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο Γραφείο Περιβάλλοντος του ΑΠΘ (τηλέφωνο 2310991132, e-mail: [email protected], url: http://eco.auth.gr).
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ