2012-05-04 14:55:03
Φωτογραφία για Δίωξη σε απόντες δικαστικούς αντιπροσώπους
Προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας ενδέχεται να δημιουργηθούν από τη στάση ορισμένων δικαστικών αντιπροσώπων, λίγες μέρες πριν... από την Κυριακή, οι οποίοι επιθυμούν να «επιστρέψουν» τον διορισμό τους.

Η εξέλιξη αυτή οδήγησε χθες τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιω. Τέντε να διαβιβάσει εγκύκλιο προς τους εισαγγελείς Πρωτοδικών, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν δικαίωμα αποποιήσεως του διορισμού τους «και είναι υποχρεωμένοι να εμφανιστούν στον τόπο του διορισμού τους δύο ημέρες πριν από την ψηφοφορία». Διαφορετικά, καθίσταται σαφές ότι θα ασκηθεί δίωξη σε όσους αντιπροσώπους απουσιάζουν αδικαιολόγητα από τα εκλογικά τμήματα.

Ετσι, ο κ. Τέντες εφιστά την προσοχή των εισαγγελικών αρχών λέγοντας ότι «οι εισαγγελείς δεν πρέπει να δέχονται επιστροφές διοριστηρίων, υπενθυμίζοντας σε αυτούς τις πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες, που υπέχουν». Η στάση πάντως των αντιπροσώπων εκτιμάται ότι συνδέεται με τη δυσφορία που υπάρχει σε δικαστικούς υπαλλήλους και δικηγόρους για τη φορολόγηση κατά 29% της εκλογικής αποζημίωσης
. Χθες, ο πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Ιω. Αδαμόπουλος απέστειλε επιστολή στον υπουργό Οικονομικών κ. Φίλ. Σαχινίδη, παραθέτοντας τις νομοθετικές διατάξεις που έχουν αλληλοσυγκρουόμενο χαρακτήρα αναφορικά με τη φορολόγηση ή μη της καταβαλλόμενης αποζημίωσης. Οι δικηγόροι ζητούν το υπουργείο να επανεξετάσει άμεσα το ζήτημα, αίροντας τις παλινωδίες που χαρακτηρίζουν τη νομοθετική πρωτοβουλία. Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η ανακοίνωση των δικαστικών υπαλλήλων, οι οποίοι ζητούν επίσης να επανεξεταστεί το ζήτημα.

thessalikipress.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το Σύστημα της ημέρας
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το Σύστημα της ημέρας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ