2012-05-04 09:23:41
Φωτογραφία για Με ξέφρενο ρυθμό οι δολοφονίες δημοσιογράφων
Ένας δημοσιογράφος κάθε πέντε μέρες δολοφονείται από τις αρχές του χρόνου σύμφωνα με καταγγελίες της μη κυβερνητικής οργάνωσης Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières, RSF).

Η οργάνωση δημοσιεύει έναν κατάλογο οργανισμών και αρχηγών κρατών που χαρακτηρίζει «διώκτες της ελευθερίας της πληροφόρησης» και των δημοσιογράφων σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθερίας του Τύπου.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα καταγγέλλουν το γρήγορο ρυθμό με τον οποίο κινείται η βία εναντίον των δημοσιογράφων και των πολιτών, οι οποίοι δημοσιογραφούν συνήθως μέσω διαδικτύου. «Συνολικά 21 δημοσιογράφοι, 6 χρήστες του Διαδικτύου και πολίτες-δημοσιογράφοι έχουν σκοτωθεί από τις αρχές του 2012 πολλοί εξ αυτών σε εμπόλεμες ζώνες όπως η Σομαλία και Συρία» αναφέρουν.

Οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα δημοσιεύουν επίσης έναν επικαιροποιημένο κατάλογο των «διωκτών της ελευθερίας της πληροφόρησης» και τονίζουν πως ακόμα και παρά το γεγονός ότι ορισμένοι δικτάτορες -ο Μουαμάρ Καντάφι στη Λιβύη, ο Άλι Αμπντάλα Σάλεχ στην Υεμένη- έπεσαν μετά τις λαϊκές εξεγέρσεις εναντίον τους το 2011, ο αριθμός των εχθρών της ελεύθερης πληροφόρησης δεν μειώθηκε.

Ο κατάλογος που δημοσιοποίησε η μη κυβερνητική οργάνωση περιέχει 41 ονόματα αρχηγών κρατών και οργανώσεων. Ανάμεσά τους είναι η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία και το Ανώτατο Συμβούλιο των Ενόπλων Δυνάμεων στην Αίγυπτο.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ