2012-05-04 07:10:35
Φωτογραφία για ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Ο Μπάμπης Σταυρόπουλος μίλησε στον «ΓΑΥΡΟ», τονίζοντας ότι ο Ολυμπιακός έχει το καλύτερο ρόστερ στην Ελλάδα και δεν έχει αντίπαλο, ενώ ανέφερε ότι ο Θρύλος της νέας σεζόν πρέπει να «χτιστεί» πάνω σε Ελληνες παίκτες, τονίζοντας ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στη θέση του επιθετικού χαφ. Τέλος, δήλωσε ότι οι ερυθρόλευκοι θα μπορούσαν να φτάσουν μέχρι και τον τελικό του Εuropa League, αν δεν ήταν άτυχοι.

Αναλυτικά:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Θεωρείτε ότι ο Ολυμπιακός φτιάχνει σιγά σιγά μια νέα αυτοκρατορία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Νομίζω ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι άξιος συνεχιστής του Κόκκαλη. Είναι μόλις δύο χρόνια στην ομάδα και έχει καταφέρει να πάρει δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Πιστεύω πως η αυτοκρατορία υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει για τον Ολυμπιακό. Είναι η καλύτερη ομάδα της Ελλάδα και δεν χωράει αμφισβήτηση αυτό. Με τον Μαρινάκη στην προεδρία, η ομάδα θα κατακτάει το πρωτάθλημα για πολλά χρόνια ακόμα. Δεν έχει αντίπαλο ο Ολυμπιακός στην Ελλάδα.


Ε: Ο Ολυμπιακός της νέας χρονιάς πρέπει να «χτιστεί» πάνω σε Ελληνες παίκτες;

Α: Βεβαίως και θα πρέπει να «χτιστεί» πάνω σε Ελληνες παίκτες. Εννοείται αυτό. Ο Μαρινάκης θέλει να κάνει μια ομάδα και ένα δυνατό σύνολο από ελληνόπουλα που θα «ματώνουν» τη φανέλα και θα τα δίνουν όλα. Δεν νοείται ελληνική ομάδα και να μην έχει βασικούς Ελληνες παίκτες. Το ξαναλέω, πρέπει ο Ολυμπιακός να απαρτίζεται από Ελληνες παίκτες, που θα πονάνε τη φανέλα.

Ε: Σε ποιες θέσεις θεωρείτε ότι θέλει ενίσχυση ο Θρύλος τη νέα σεζόν;

Α: Η ομάδα κατά τη γνώμη μου είναι πλήρης σχεδόν σε όλες τις θέσεις. Η μόνη θέση για μένα που χρειάζεται ενίσχυση ο Ολυμπιακός, είναι αυτή του επιθετικού χαφ. Εκεί «πονάει» αρκετά η ομάδα. Ο Ιμπαγάσα είναι μεγάλος παίκτης, αλλά δεν μπορεί πλέον να αγωνίζεται ενενήντα λεπτά. Η ομάδα πρέπει να κοιτάξει να πάρει έναν παίκτη όπως ο Αργεντινός. Επίσης, ο Μακούν είναι ένας πολύ καλός παίκτης, όμως, δεν μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά σε αυτή τη θέση. Εχει τρεξίματα, έχει επιστροφές, έχει και καλή τεχνική κατάρτιση, αλλά η γνώμη μου είναι ότι δεν κάνει γι’ αυτήν τη θέση. Σας είπα, έχουμε το καλύτερο ρόστερ απ’ όλες τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες, όμως αυτό δεν φτάνει και για την Ευρώπη. Γι’ αυτό πρέπει να γίνει σωστός συνδυασμός ως προς τις προσδοκίες της Ευρώπης.

Ε: Πιστεύετε ότι η φετινή σεζόν του Βαλβέρδε είναι η πιο επιτυχημένη από τις δυο προηγούμενες, μετά την κατάκτηση και του νταμπλ;

Α: Βεβαίως και είναι η πιο επιτυχημένη η φετινή χρονιά από τις προηγούμενες δύο, για τον Ισπανό. Η ομάδα έπαιξε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου και επιτρέψτε μου να σας πω ότι μερικά διαστήματα έμοιαζαν με αυτά της Μπαρτσελόνα. Κατέκτησε ακόμα ένα πρωτάθλημα, παρότι ο Παναθηναϊκός ήταν μπροστά του στη μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς, και πήρε το Κύπελλο, διά περιπάτου. Επίσης, έπαιξε πάρα πολύ καλά στην Ευρώπη και πιστεύω ότι άμα δεν είχαμε αυτή την αποτυχία κόντρα στη Μέταλιστ, θα μπορούσαμε να φτάσουμε μέχρι και στον τελικό του Εuropa League. Απολύτως επιτυχημένη χρονιά για τον Βαλβέρδε.

Ε: Θεωρείτε ότι η φυγή του Βάσκου τεχνικού θα στοιχίσει στην ομάδα τη νέα σεζόν; Και ποια θα είναι η επόμενη ημέρα χωρίς αυτόν στον πάγκο;

Α: Πιστεύω δεν θα στοιχίσει, καθώς, ο Μαρινάκης θα φέρει έναν προπονητή όπως ο Βαλβέρδε. Στο ίδιο δηλαδή στιλ. Ο Ισπανός θα αφήσει πολλά πίσω του με τη φυγή του, ωστόσο η ζωή συνεχίζεται και ο Ολυμπιακός προχωράει παρακάτω. Ο Βαλβέρδε είχε πειθαρχία και ήταν πολύ σοβαρός προπονητής. Εκανε την ομάδα να παίξει όπως σας είπα και πριν, ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Η ομάδα πρέσαρε ψηλά και δεν άφηνε τους αντιπάλους της να πάρουν… ανάσα. Βέβαια, το παράπονό μου για τον Ισπανό προπονητή είναι ότι δεν έδωσε τις ευκαιρίες που θα έπρεπε στους Ελληνες παίκτες.

Ε: Κατά τη γνώμη σας ο νέος προπονητής που θα έρθει, πρέπει να είναι Ισπανός και να έχει την ίδια φιλοσοφία με τον Βαλβέρδε;

Α: Θεωρώ πως ναι, πρέπει να είναι Ισπανός και να έχει την ίδια φιλοσοφία με τον Βαλβέρδε. Ακούγονται πολλά ονόματα αυτές τις μέρες. Ομως, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Μαρινάκη και πιστεύω ότι θα φέρει έναν πολύ καλό προπονητή και πρωτοκλασάτο όνομα. Ο νέος προπονητής που θα έρθει, όμως, θα πρέπει να προσέξει πολύ τους Ελληνες παίκτες της ομάδας. Κατά τη γνώμη μου, ο Ολυμπιακός χρειάζεται έναν προπονητή όπως ο Μπόλονι του ΠΑΟΚ. Ο οποίος να δίνει σε όλους τους παίκτες του ευκαιρίες και να στηρίζεται πολύ στους νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Ε: Ποιος παίκτης, κατά την άποψή σας, είναι ο MVP της φετινής χρονιάς για τον Ολυμπιακό;

Α: Με διαφορά ο Μιραλάς. Είναι παικταράς ο Βέλγος και μεγάλη «κληρονομιά» για τον Ολυμπιακό. Για μένα θα πρέπει να μείνει χρόνια στην ομάδα. Εχει τα χαρακτηριστικά μεγάλου παίκτη και πιστεύω ότι κάποια στιγμή αν φύγει από τον Πειραιά θα μπορεί να σταθεί σε ομάδες όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Τσέλσι και η Αρσεναλ. Θα πρέπει ο νέος προπονητής να «χτίσει» πάνω του τη νέα ομάδα. Ωστόσο, εξαιρετικός ήταν και ο Τζιμπούρ, αλλά και οι «κολόνες» της άμυνας, Μέλμπεργκ και Αβραάμ Παπαδόπουλος.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ