2012-05-03 23:21:29
Φωτογραφία για Fitch: Πιθανή έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
Σε εναλλακτικά σενάρια για την Ευρωζώνη, των οποίων η πιθανότητα να επαληθευτούν αυξάνεται, αναφέρεται ο οίκος. Σε εναλλακτικά σενάρια για την Ευρωζώνη, των οποίων η πιθανότητα να επαληθευτούν αυξάνεται, αναφέρεται ο οίκος Fitch, σε έκθεσή του. Σύμφωνα με τη Fitch από τα σενάρια αυτά, το πιθανότερο είναι μια ελληνική έξοδος από το ευρώ. Στην περίπτωση αυτή, όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης θα τεθούν σε παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση, ενώ όσες διαθέτουν ήδη αρνητική προοπτική θα απειληθούν με υποβάθμιση.

Όπως διευκρινίζεται ωστόσο στην έκθεση, πιθανότερο όλων είναι το σενάριο να επιβιώσει η Ευρωζώνη και να βγει «αρτιμελής» από την κρίση, μέσα από την εφαρμογή οικονομικών μεταρρυθμίσεων και σε συνδυασμό με μια στενότερη οικονομική και δημοσιονομική ολοκλήρωση., σε έκθεσή του.

Σύμφωνα με τη Fitch από τα σενάρια αυτά, το πιθανότερο είναι μια ελληνική έξοδος από το ευρώ. Στην περίπτωση αυτή, όλες οι υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης θα τεθούν σε παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση, ενώ όσες διαθέτουν ήδη αρνητική προοπτική θα απειληθούν με υποβάθμιση.

Όπως διευκρινίζεται ωστόσο στην έκθεση, πιθανότερο όλων είναι το σενάριο να επιβιώσει η Ευρωζώνη και να βγει «αρτιμελής» από την κρίση, μέσα από την εφαρμογή οικονομικών μεταρρυθμίσεων και σε συνδυασμό με μια στενότερη οικονομική και δημοσιονομική ολοκλήρωση.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ