2012-05-02 00:41:57
Φωτογραφία για ΟΙΚΟΙ ''ΕΝΟΧΗΣ '' ΓΙΑ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ κ. Ι. ΤΕΝΤΕ
Θέμα: Εφαρμογή του νόμου για τον τερματισμό της παράνομης λειτουργίας οίκων ανοχής στο Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας

Συνημμένα:

1. Στοιχεία για την λειτουργία των οίκων ανοχής στην περιοχή Κεραμεικού-Μεταξουργείου

2. Φωτογραφίες οίκων ανοχής στην περιοχή Κεραμεικού-Μεταξουργείου

3. Φωτογραφία οθόνης που προέβαλλε σελίδα από τον δικτυακό τόπο www.bourdela.com

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ,

Σε συνέχεια των πρόσφατων ανακοινώσεων του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και του Δήμαρχου Αθηναίων κ. Γιώργου Καμίνη, σχετικά με την εγκληματικότητα στο κέντρο της Αθήνας, με το παρόν ζητούμε τον τερματισμό της μόνιμης, διαρκούς, προκλητικής, παράνομης λειτουργίας των οίκων ανοχής στην περιοχή του Μεταξουργείου και του Κεραμεικού που στιγματίζει την ευρύτερη περιοχή και συμβάλλει στην ολοένα και εντονότερη υποβάθμιση του κέντρου της Αθήνας.


Η αποτελεσματική εφαρμογή του νόμου και η απομάκρυνση της χρήσης αυτής σε συνδυασμό με ένα σχέδιο αντικατάστασης της με υγιείς χρήσεις αξιοποιώντας σχετικά Ευρωπαϊκά προγράμματα είναι επιβεβλημένη προκειμένου να αναστραφεί η απαξίωση του Ιστορικού κέντρου.

Στην περιοχή του Κεραμεικού- Μεταξουργείου γίνεται από την δεκαετία του ’90 μία

προσπάθεια για την ανάπτυξή της, σε συνέχεια των κοινωνικοοικονομικών αλλαγών που οδήγησαν στην απομάκρυνση της βιοτεχνίας από το κέντρο της πόλης. Παρά όμως τις νέες χρήσεις γης που θεσπίστηκαν το 1998 (ΦΕΚ 616/Δ/1998) με κατεύθυνση την αμιγή και γενική κατοικία και την απομάκρυνση της μεταποίησης ως οχληρή χρήση, παρά τα κάποια αποσπασματικά μάλλον έργα, η παράνομη και προκλητική παραμονή της υπερσυγκέντρωσης σε αυτήν οίκων ανοχής καθιστά μη ελκυστική, επικίνδυνη και απαξιωμένη μία περιοχή στο χαρακτηρισμένο ως Ιστορικό τμήμα του κέντρου της Αθήνας.

Με το παρόν ζητούμε την άμεση, μόνιμη απομάκρυνση όλων των παράνομα

λειτουργούντων οίκων ανοχής και studio από το Μεταξουργείο, τον Κεραμεικό και το ευρύτερο ιστορικό κέντρο. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορεί να αναπτυχθεί καμία άλλη υγιής χρήση όσο οι οίκοι ανοχής «ευδοκιμούν» στην γειτονιά μας και την υποβαθμίζουν εξαιτίας της μη εφαρμογής του νόμου.

Παρακαλούμε για τις άμεσες και αποτελεσματικές ενέργειές σας, σε άλλη περίπτωση επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός νομίμου δικαιώματος μας για την προστασία της ζωής και της περιουσίας μας.

Ειδικότερα στοιχεία

Σύμφωνα με εκπροσώπους του Δήμου Αθηναίων, το σύνολο των οίκων ανοχής στην περιοχή λειτουργούν παράνομα.

Η περιοχή Κεραμεικού – Μεταξουργείου «φιλοξενεί» το 20-25% (70) του συνόλου των οίκων ανοχής και studio που λειτουργούν στο λεκανοπέδιο, σύμφωνα με απογραφές που έχουν γίνει αλλά και με τον διαδικτυακό τόπο www.bourdela.com.

Οι 57 οίκοι ανοχής είναι συγκεντρωμένοι γύρω από τις οδούς Ιάσονος και Κολωνού, και τα 13 στούντιο κυρίως στην Ιερά Οδό και στην Κωνσταντινουπόλεως,

Οι οίκοι ανοχής και studio στιγματίζουν την περιοχή και εγκλωβίζουν πάνω από 8.000 ιδιοκτησίες, συνολικής αξίας άνω τον 800 εκατομμυρίων ευρώ που βρίσκονται σε μια περιοχή όπως ορίζεται από την Ιερά Οδό, την Κωνσταντινουπόλεως, την Αχιλλέως, την Ομόνοια και την Πειραιώς.

Η οδός Ιάσονος αποτελεί τμήμα της πόλης που έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακό, με 30 από τα 57 κτήρια χαρακτηρισμένα διατηρητέα (βλ ΦΕΚ 036/Δ/1992, 700/Δ/91,

524/Δ/1986, 944/Δ/1986, 761/Δ/1986, 2/Δ/1988 κ.α). Η οδός Ιάσονος αποτελεί κεντρικό άξονα δραστηριοποίησης των οίκων ανοχής με 20 από αυτούς να λειτουργούν εντός 12 διατηρητέων, κυρίως, κτηρίων (βλ. www.bourdela.com.).

H συγκεκριμένη χρήση δεν

αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της οδού Ιάσονος και της περιοχής.

Οι οίκοι ανοχής απαγορεύεται να στεγάζονται σε διατηρητέα ή παραδοσιακά κτίρια σύμφωνα με τον Νόμο 2732/1999 «Εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα και άλλες διατάξεις»

όπως ισχύει, αλλά και με την υπ’ αριθμόν 175/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του

Δήμου Αθηναίων Αθήνας για την έγκριση της υπ’ αριθμόν 54/2012 πράξης της Επιτροπής

Ποιότητας Ζωής του Δήμου Αθηναίων.__

Προς τον Αξιότιμο Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε

Κοιν: 1. Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, συντονιστή των δράσεων για το κέντρο

της Αθήνας, κ. Θεόδωρο Πάγκαλο

2. Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάσο Γιαννίτση

3. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

4. Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γιάννη Σγουρό

5. Δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη

6. Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κ. Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο

Αθήνα, 1/05/2012

 ΚΙ.ΠΟ.Κ.Α
Eglimatikotita
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ