2015-01-16 21:30:48
Φωτογραφία για ΧΕΙΜΑΡΟΣ Ο... ΠΕΡΠΕΡΟΓΛΟΥ!
Η Αναντολού Εφές υπέστη την πρώτη της ήττα στο Top 16 της Ευρωλίγκας από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο εκ των κορυφαίων της, Στράτος Περπέρογλου, μίλησε στο "sport-fm.gr" για τον 6ο όμιλο και όχι μόνο.

Στα τριάντα του, αποφάσισε να επιχειρήσει για πρώτη φορά να ζήσει την εμπειρία του εξωτερικού.

Έπειτα από σπουδαία καριέρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό με τους οποίους κατέκτησε πρωταθλήματα, κύπελλα και τρεις Ευρωλίγκες, ο Στράτος Περπέρογλου φοράει πλέον τα μπλε και άσπρα της Αναντολού Εφές και αρχίζει με την πολύ καλή απόδοσή του, να αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές στην Τουρκία.

Ο διεθνής φόργουορντ, μίλησε για το χθεσινό παιχνίδι, την εξέλιξη του Top 16 και της Ευρωλίγκας γενικότερα, το τουρκικό πρωτάθλημα, την ζωή του στην Πόλη.

-Στράτο η καλή σου εμφάνιση (17 πόντοι και 6 ριμπάουντ σε 23 λεπτά) δεν έφτασε για να διατηρήσετε το απόλυτο «Γνωρίζαμε εξ’ αρχής πως η αποστολή μας είναι πολύ δύσκολη, γιατί αντιμετωπίζαμε ίσως την πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης φέτος
. Στην αρχή με τη δύναμη που πήραμε από την έδρα μας μπήκαμε καλά, αλλά στη συνέχεια η ΤΣΣΚΑ αντέδρασε, η άμυνα μας δε δούλεψε όσο καλά θέλαμε και με τα μεγάλα σουτ των Βοροντσέβιτς και Τεόντοσιτς πήραν διαφορά νίκης. Δεν χάθηκε τίποτα ακόμα αφού το Top 16 έχει άλλες έντεκα αναμετρήσεις, όμως σίγουρα όταν χάνεις στο γήπεδο σου δεν είναι καλό. Θα πρέπει να δουλέψουμε τώρα για να… ρεφάρουμε στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Νίζνι την επόμενη εβδομάδα».

-Το τελευταίο διάστημα είσαι μόνιμα στους διακριθέντες. Μπήκες για τα καλά στο κλίμα;

«Η αλήθεια είναι πως πατάω καλύτερα απ’ ότι στην αρχή που πάντα όταν αλλάζεις περιβάλλον και συνήθειες είναι πιο δύσκολη. Γενικότερα η ομάδα έβγαλε ένα αρκετά «βαρύ» πρόγραμμα σε Τουρκία και Ευρώπη με πολλά ντέρμπι και όλοι χρειαζόταν να βοηθήσουμε. Νομίζω πως ο απολογισμός δεν είναι κακός. Αν έλλειπαν οι δύο τελευταίες ήττες (Τουρκ Τέλεκομ, ΤΣΣΚΑ) θα ήταν τέλειος, αλλά είμαστε πρώτοι στο πρωτάθλημα και μέσα στους στόχους μας στο Top 16 που είναι η πρόκριση».

-Τι πιστεύεις πω έχει αλλάξει στην Εφές με την έλευση του Ντούσαν Ίβκοβιτς;

«Είναι περιττό να μιλάμε για το πόση μεγάλη αξία έχουν προπονητές σαν και αυτόν. Μαζί με τον Ομπράντοβιτς θα κάνουν μεγάλο καλό στο τουρκικό μπάσκετ και ήδη η τεχνογνωσία τους έχει αρχίσει να γίνεται και «κτήμα» των τούρκων. Ο κ. Ίβκοβιτς και ο τρόπος που με προσέγγισε, ήταν από τους κυριότερους λόγους που είπα «ναι» στην Εφές. Μιλώντας με τα παιδιά που είναι πιο πολλά χρόνια στην ομάδα, καταλαβαίνεις πως η οργάνωση και η προσήλωση στη δουλειά, έχει περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο».

-Στόχος είναι η πρόκριση στα προημιτελικά ή και μία από τις δύο πρώτες θέσεις;

«Πάμε βήμα-βήμα, οπότε κοιτάμε πρώτα την οκτάδα, ανεξαρτήτως της θέσης που θα τερματίσουμε. Θα ήταν υπέροχο να έχουμε πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ αλλά είναι δύσκολο. ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ολυμπιακός έχουν δείξει πολύ καλό πρόσωπο και έχουν μεγαλύτερη σταθερότητα για την ώρα. Είναι και οι δύο φαβορί για τις πρώτες θέσεις, αλλά εμείς θα παλέψουμε σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο. Ακόμα είναι πολύ νωρίς για όλους, εμείς έχουμε και την πρόσφατη προσθήκη του Ερτέλ που όταν προσαρμοστεί 100% θα μας ανεβάσει πιστεύω επίπεδο».

-Το τουρκικό πρωτάθλημα είναι φέτος μετά το ισπανικό το πιο ανταγωνιστικό της Ευρώπης. Πιστεύεις πως ήρθε η ώρα και για ένα Final Four Ευρωλίγκας;

«Το εύχομαι, τουλάχιστον για την δική μου ομάδα. Σίγουρα οι άνθρωποι έχουν ξοδέψει πολλά χρήματα και έχουν μεγάλη θέληση να πετύχουν. Έχουν γίνει άλματα προόδου και νομοτελειακά κάποια στιγμή θα δικαιωθούν. Τώρα για το πρωτάθλημα, όντως είναι εξαιρετικό γιατί έχουν έρθει πολλοί ποιοτικοί ξένοι παίκτες, ενώ σιγά-σιγά οι ομάδες έχουν καταλάβει πως πρέπει να αναδείξουν και νεαρούς τούρκους για να φτάσουν εκεί που θέλουν. Εκτός από εμάς και την Φενέρ, παίζει πολύ καλά και η Νταρουσάφακα, η Μπεσίκτας, η Μπάνβιτ και η Γαλατάσαραϊ. Γενικά δεν υπάρχουν πολλά εύκολα παιχνίδια είτε εντός είτε εκτός έδρας και αυτό έχει κορυφώσει το ενδιαφέρον».

-Σου λείπει η Ελλάδα;

«Σε όλους λείπει η πατρίδα, αν και εγώ είμαι τυχερός γιατί έχω όλη μου την οικογένεια εδώ και όταν δεν λείπω περνάμε συνέχεια μαζί. Φυσικά θα ήθελα να ήμουν κοντά και σε άλλους δικούς μου ανθρώπους, αλλά έτσι είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός. Ήθελα να ζήσω την εμπειρία του εξωτερικού και δεν έχω μετανιώσει καθόλου για την απόφασή μου. Ενημερώνομαι φυσικά για τα πάντα σε αθλητικό και όχι μόνο επίπεδο».

-Άρα η Τουρκία είναι φιλόξενη για τους Έλληνες παίκτες…

«Οι άνθρωποι είναι εξυπηρετικοί και βοηθούν παρά το δεδομένο πρόβλημα της γλώσσας. Στην ομάδα από την αρχή με «αγκάλιασαν» και με έκαναν να αισθανθώ άνετα. Πλέον έχω και παρέα (σ.σ. Ζήσης) οπότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, πλην της υπερβολικής κίνησης. Είναι όμορφη η Πόλη με αρκετές ιδιαιτερότητες και καλό φαγητό. Τώρα που έχουμε τρεις μέρες ρεπό λόγω του All Star Game, θα έχω την ευκαιρία να δω περισσότερα πράγματα και να κάνω κάποια κοντινή εκδρομή».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ