2012-05-01 09:07:05
Φωτογραφία για Φτιάξτε μόνοι σας κινητό με 100 ευρώ
Δέχεται κανονικά κάρτα SIM και λειτουργεί με μπαταρία των 9 volt Κινητό από... τα χεράκια σας μπορείτε να κατασκευάσετε με τη «συνταγή» του Εργαστηρίου Media Lab του αμερικανικού τεχνολογικού πανεπιστημίου ΜΙΤ.

Μπορεί το τηλέφωνο να έχει λίγο παλιομοδίτικο σχεδιασμό, καθώς μοιάζει με τα πρώτα κινητά της δεκαετίας του ‘90, ξύλινη θήκη και μεγάλα κουμπιά, το κόστος του όμως είναι αρκετά δελεαστικό: 100 ευρώ.

Λειτουργεί με συμβατική μπαταρία των 9 volt και δέχεται κανονική κάρτα SIM. Η ανάλυση της οθόνης είναι δεν είναι και ιδιαίτερα ικανοποιητική (160×128 pixels), αλλά το τηλέφωνο εκτελεί τις βασικές λειτουργίες όπως πραγματοποίηση και λήψη κλήσεων. Δεν υποστηρίζει την πρόσβαση στο διαδίκτυο ή την εγκατάσταση εφαρμογών, όπως τα σύγχρονα smartphones αλλά έχει αναγνώριση κλήσεων.

Παρότι παρωχημένο, το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο μπορεί να κατασκευαστεί από το μηδέν με εξαρτήματα διαθέσιμα στο εμπόριο.

Σκοπός των επιστημόνων του MIT Media Lab είναι να προωθήσουν την ιδέα «του εξατομικευμένου κινητού τηλεφώνου» με εκμετάλλευση τεχνολογιών ελεύθερων στον οποιονδήποτε (open source).
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ