2012-04-29 18:22:48
Φωτογραφία για Kρίσιμο τεστ για τη Ferrari
Tο 3ήμερο τεστ του Mugello (1-3/5) αποτελεί κλειδί για την πορεία της Ferrari στο φετινό Πρωτάθλημα. 

Αφού κατάφερε να περιορίσει τις ζημιές στους 4 πρώτους αγώνες της χρονιάς, η Scuderia θα επιδιώξει να κάνει νέα αρχή στο ισπανικό Grand Prix (13/5) παρουσιάζοντας ένα σαφώς πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο.

Αυτός είναι ο στόχος της και για τον λόγο αυτό στο Maranello εργάζονται πυρετωδώς για να βελτιώσουν τους τομείς που αποτελούν την αχίλλειο πτέρνα της F2012.

«Προφανώς και δεν μπορούμε να είμαστε ευχαριστημένοι για το πως ξεκίνησε η σεζόν, αλλά μετά τις χειμερινές δοκιμές γνωρίζαμε ότι οι 4 πρώτοι αγώνες θα ήταν πολύ δύσκολοι. Καταφέραμε να περιορίσουμε τις ζημιές, ιδιαίτερα στο Πρωτάθλημα οδηγών όπου ο Fernando είναι μόλις 10 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο. Είναι ξεκάθαρο όμως ότι πρέπει να ανεβάσουμε ταχύτητα άμεσα, από τον επόμενο αγώνα. Οι μηχανικοί μας το γνωρίζουν καλά αυτό και δουλεύουν νυχθημερόν για να δώσουν στους πιλότους μας ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό μονοθέσιο από αυτό που είδαμε στους πρώτους αγώνες», λέει ο επικεφαλής της ομάδας, Stefano Domenicali.


«Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ σημαντικές καθώς προτεραιότητά μας θα είναι να πιέσουμε όσο περισσότερο γίνεται πάνω στην εξέλιξη του μονοθεσίου. Έχουμε τις 3ήμερες δοκιμές στο Mugello, αλλά δεν είναι σαφές ότι θα έχουμε όλες τις αναβαθμίσεις που ετοιμάζουμε για την Catalunya. Πρέπει να εκμεταλλευτούμε κάθε λεπτό που έχουμε στη διάθεσή μας για να αυξήσουμε την απόδοση της F2012», πρόσθεσε ο Ιταλός.

Ο τομέας στον οποίο έχει πέσει το μεγαλύτερο βάρος είναι αυτός της αεροδυναμικής. «Είναι ο τομέας στον οποίο πρέπει να ανεβάσουμε ταχύτητα», λέει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ferrari θα δοκιμάσει στο Mugello νέα sidepods, νέα εμπρός αεροτομή και ρύγχος, καθώς επίσης και νέες εξατμίσεις. Μένει να δούμε αν θα επιβεβαιωθούν τα σενάρια που θέλουν τους Ιταλούς να κατεβάζουν στον αγώνα της Catalunya μια νέα έκδοση της F2012, με νέο σασί καθώς επίσης και νέα εμπρός ανάρτηση.

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ