2012-04-29 13:44:02
Φωτογραφία για Ώρες ταλαιπωρίας στα παθολογικά εξωτερικά ιατρεία
Ώρες ταλαιπωρίας ασθενών σε εφημερίες του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας. Γνωστά τα προβλήματα, που προκύπτουν καθημερινά στη δημόσια υγεία, αλλά το... πρόβλημα, που αντιμετωπίζουν οι ασθενείς στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, κρατά, πολύ πριν το σεισμό του 2008.

Μέχρι τότε οι υποδομές στα εξωτερικά ιατρεία ήταν πεπαλαιωμένες και οι κλίνες, που προορίζονταν για τα έκτακτα περιστατικά πολύ λιγότερες από ό,τι σήμερα. Σήμερα, στη νέα πτέρυγα, που αποτελεί ανάσα για την περιοχή, αν και είναι εξοπλισμένη με τον τελευταίο ιατρικό εξοπλισμό, εν τούτοις τα προβλήματα συνεχίζονται.

Οι συνθήκες παραμονής των ασθενών και των συνοδών τους στο Παθολογικό, κυρίως τμήμα, ξεπερνούν κάθε όριο ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Τρεις ιατροί σε εφημερία να αντιμετωπίσουν πάνω από 20 περιστατικά, όπου κατά μέσο όρο ο ασθενής αναμένει γύρω στις 5 ώρες. Στις 2 πρώτες ώρες αναμονής, παίρνουν την πίεση του ασθενούς και έπονται αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις. Μέχρι να βγει διάγνωση έχει γίνει κανείς χειρότερα, από τη στιγμή, που έφτασε στο νοσοκομείο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, πολλοί δεν περιμένουν μέχρι την ολοκλήρωση όλων των εξετάσεων και φεύγουν με δική τους ευθύνη.


Αυτά στο παθολογικό, όπου τα περιστατικά είναι πιο συχνά. Στα εξωτερικά ιατρεία του Χειρουργικού, έχει κανείς άλλη αντιμετώπιση, καθώς τρεις χειρουργοί αντιστοιχούν σε λιγότερα περιστατικά και οι συγκεκριμένοι γιατροί διαπνέονται από πνεύμα συνεργασίας, προκειμένου να απαλύνουν τον πόνο του ασθενούς. Γιατί, για φανταστείτε τι θα γινόταν σε επείγον χειρουργικό περιστατικό να αναμένει κανείς 5 ώρες;
attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ