2012-04-28 16:07:06
Φωτογραφία για Φορτσάρει ο Περισσός
Με μέτωπο απέναντι σε μνημονιακά και αντιμνημονιακά κόμματα κλιμα­κώνει την προεκλογική του εκστρα­τεία το ΚΚΕ, καλώντας τους ψηφο­φόρους να ρίξουν την ψήφο τους εκεί που πιάνει τόπο 100%, δηλαδή στα δικά του ψηφοδέλτια. Ο Περισσός σε μεγάλο βαθμό έχει επικεντρώσει την προεκλογι­κή του καμπάνια στην ανάδειξη της «αυταπάτης» που συνιστά, κατά τη θεώρησή του, μια κυβέρνηση συ­νεργασίας αντιμνημονιακών ή αρι­στερών δυνάμεων. Όπως φαίνεται, η ηγεσία λαμβάνει σοβαρά υπόψη τα προεκλογικά μηνύματα, καθώς – σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις – ένα μεγάλο τμήμα ψηφοφόρων που εγκαταλείπουν τα δύο κόμματα (πά­λαι ποτέ) εξουσίας στρέφεται προς δυνάμεις που απαντούν θετικά στο ζήτημα της διακυβέρνησης, ενώ φαίνεται να υπάρχει σχετικά ισχυ­ρή τάση υπέρ μιας κυβέρνησης της Αριστεράς.

Η ηγεσία του κόμματος επιλέγει να απαντά σε αυτή την κατεύθυνση επιτιθέμενη στη λογική της διαπραγ­μάτευσης εντός Ε.Ε. και ευρώ, χωρίς ρήξη με τα μονοπώλια και τους εκ­προσώπους τους, που προβάλλουν π.χ. ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ. Επιση­μαίνει δε το «άτοπο» αυτής της αντί­ληψης: «Τι θα κάνουν αν αρνηθούν στην Ε.Ε. την όποια διαπραγμάτευ­ση», εφόσον «διακηρύσσουν ότι δεν θέλουν να θιγεί η συμμετοχή της Ελ­λάδας στην Ε.Ε.», αναρωτήθηκε η γ.γ. της Κ.Ε. την περασμένη εβδομά­δα σε δηλώσεις της.


Στις τοποθετή­σεις της η Αλέκα Παπαρήγα εγκαλεί αυτές τις δυνάμεις για το επιχείρημα ότι θα πάνε να διαπραγματευτούν, αντίθετα από ό,τι έκαναν η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ, και να χτυπήσουν τη γρο­θιά στο τραπέζι χωρίς να «ανοίξει ρουθούνι».

Μάλιστα ο «Ριζοσπάστης» σε σχόλιό του επικαλείται το παρά­δειγμα της κρατικοποίησης της πε­τρελαϊκής YPF από την κυβέρνηση της Αργεντινής, απόφαση απέναντι στην οποία κινητοποιήθηκε το Ευ­ρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζητώντας από την Κομισιόν «να εξετάσει το ενδε­χόμενο να επιβάλει ανταποδοτικά εμπορικές κυρώσεις εναντίον της Αργε­ντινής» σε απά­ντηση στην εθνι­κοποίηση.

Χωρίς αυτή η απόφαση να αποτελεί έκπλη­ξη, συνεχίζει ο «Ρ», ξεγυμνώνει όσους στη χώ­ρα μας, «βλέπε ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, υπόσχονται κρατικοποιήσεις και εθνικοποιήσεις επι­χειρήσεων στρατηγι­κής σημασίας ώστε να λειτουργήσουν αυ­τές με γνώμονα το συμφέρον του λαού, με την Ελλάδα εντός της Ευρωπαϊκής Ένω­σης, δίχως να ανοίξει ρουθούνι. Αυτό λένε ότι θα πράξουν, αλλά για πολλοστή φορά η ζωή τους διαψεύδει».

Μήνυμα με…αιτία

Στο μεταξύ απέναντι σε όσους θέ­τουν ζήτημα συνεργασίας με άλλες πολιτικές δυνάμεις, προκειμένου να τερματιστεί η πολιτική του μνημο­νίου, η Αλέκα Παπαρήγα, σε ομιλία της στους επαγγελματοβιοτέχνες, έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύ­θυνση, ότι η μη συνεργασία είναι ζήτημα… ζωτικής σημασίας για το κόμμα.

Όπως είπε, το κόμμα το ’90 – ’92 παραλίγο να μην υπάρχει, αλλά σήμερα, ύστερα από μια βασανιστι­κή πορεία, το κόμμα κρατήθηκε και σημάδεψε την «ανάκαμψη του κινή­ματος». Αν αναδιπλωθούμε στις θέ­σεις του σήμερα, είπε η Αλέκα Πα­παρήγα, «θα λογοδοτήσουμε στους κομμουνιστές, θα μας πάρουν με τις πέτρες, θα περάσουμε στην ιστορία σαν προδοτικό κόμμα και όχι σαν κόμμα που έκανε λάθη».

Με το βλέμμα λοιπόν στραμμένο στο μετεκλογικό τοπίο και διαβλέ­ποντας τις πιέσεις που θα ασκη­θούν με στόχο τη συνεργασία σε μια «αντιμνημονιακή κυβέρνηση», η Αλέκα θέλησε να προλάβει τις κα­ταστάσεις:

«Σήμερα δεν έχουμε κανένα δι­καίωμα να κάνουμε πίσω», είπε. «Θα είμαστε για σκότωμα, κυριολεκτικά. Και ο λαός αύριο θα μας πει «καλά εμείς σας λέγαμε, αλλά εσείς οφεί­λατε να μη μας ακούσετε». Γιατί τα λέμε αυτά; Γιατί υπάρχει ένα τμήμα εργατικών λαϊκών στρωμάτων, ριζοσπαστικοποιημένων, που σέβεται και αγαπάει το Κόμμα και που ακριβώς επει­δή σέβεται και αγαπάει το Κόμμα σου λέει «μήπως με τις αντιμνημονιακές δυνάμεις κάνουμε μια κυβέρνηση».

Γιατί μπορεί να αρχίσουν οι εντολές μετά τις εκλογές. Εμείς το ξεκαθαρίζουμε: Αυτό που μπορεί να δημιουργήσει εμπιστοσύνη απέναντι στο Κόμμα είναι ακριβώς ότι το Κόμμα θα είναι μέσα στον λαό. Δεν θα αφοπλίσουμε το κίνημα, δεν θα χάσει το κίνημα το στήριγμά του».
topontiki.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ