2012-04-28 15:29:26
Φωτογραφία για Θα έχουμε την κυβέρνηση που μας αξίζει!
Του Χάρη Κοντοκόλια

Σήμερα στην Ελλάδα, την χειρότερη περίοδο της μεταπολεμικής ιστορίας της και λίγες μέρες πριν από τις εκλογές, που θα κρίνουν το μέλλον του τόπου και του λαού:

-Ο Αντώνης Σαμαράς και η ΝΔ θέλουν αυτοδυναμία για να εφαρμόσουν το δικό τους πρόγραμμα το οποίο οι πολίτες αγνοούν, πλην ελάχιστων ασαφών υποσχέσεων!!! Δεν θέλουν μετεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ κ...αι επιζητούν συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, έστω και αν αυτό θα καταστρέψει, οριστικά, τον τόπο!

-Ο Βαγγέλης Βενιζέλος και το ΠΑΣΟΚ ποντάρουν στην βεβαιότητα πως η ΝΔ δεν θα πάρει αυτοδυναμία και εμφανίζονται ως η ήρεμη δύναμη που θα δώσει κυβέρνηση συνεργασίας. Πως όμως θα γίνει αυτό όταν ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα αρνούνται συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ!

-Η Αλέκα Παπαρήγα και το ΚΚΕ, στον κόσμο τους, δεν συνεργάζεται με κανένα άλλο κόμμα και περιμένει υπομονετικά (πόσο θα περιμένει ακόμη???) την ημέρα εκείνη που ο λαός θα τους δώσει την πλειοψηφία να εφαρμόσουν στην Ελλάδα το μοντέλο της Σοβιετικής Ενωσης της δεκαετίας του 30 (με τον Στάλιν).


-Ο Αλ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από το λαό την εντολή να κυβερνήσει, θέλει αριστερή διακυβέρνηση με τα (αρνούμενα να συνεργαστούν μαζί σου) ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ και δέχεται την στήριξη και ανοχή του...Καμμένου.

-Ο Γ. Καρατζαφέρης και το ΛΑΟΣ δεν συνεργάζονται με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ούτε με την αριστερά. Αρα ξεκινούν-αν μπουν στη Βουλή-από θέση αντιπολίτευσης.

-Ο Π. Καμμένος και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν συνεργάζονται με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κλείνουν το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ και περιμένουν.

-Ο Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ συνεργάζονται, λένε, αν τα υπόλοιπα κόμματα αποδεχθούν τις θέσεις του. Δηλαδή αν προσχωρήσουν στην ΔΗΜΑΡ!!! Απίθανο έως ...τρελλό!!!

-Το ίδιο τροπάριο επαναλαμβάνουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι. Χωρίς να έχουν μπει στη Βουλή ακόμη!!!

-Η Κατσέλη και η Δημοκρατική Συμφωνία δεν συνεργάζονται με ΠΑΣΟΚ το οποίο καταγγέλουν με σφοδρότητα ως...μνημονιακό κόμμα και με τη ΝΔ, για τους ίδιους λόγους. Επιδιώκουν, αν μπουν στη Βουλή κυβέρνηση αριστεράς!!

Παρουσίασα, όσο περισσότερο αντικειμενικά μπορούσα, τις σημερινές θέσεις των κομμάτων, που διαμορφώνονται πάνω στον "καμβά" του μνημονίου και των οικονομικών προβλημάτων που απορρέουν!! Δεν ξέρω αν θα αλλάξουν θέσεις τις επόμενες ημέρες.

Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι προσωπικά μου προκαλεί θλίψη η ανευθυνότητα, ο καιροσκοπισμός και η έλλειψη στοιχειώδους αντίληψης της σκληρής πραγματικότητας που βιώνει, σήμερα, ο ελληνικός λαός και η μετατροπή της ευκαιρίας που δίνουν οι εκλογές να γίνουμε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατική χώρα, σε καταστροφή και επιστροφή στο παρελθόν.

Εμείς θα εκλέξουμε τη νέα κυβέρνηση. Θα είναι ο δικός μας εαυτός στον καθρέφτη της ιστορίας. Στο χέρι μας είναι να σωθούμε ή να καταστραφούμε, οριστικά.

Εν κατακλείδι ο κάθε λαός έχει την ηγεσία που του ταιριάζει!!!!
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ