2012-04-28 14:38:22
Φωτογραφία για Όλγα Κεφαλογιάννη ...«Η Νέα Στρατηγική για την Αθήνα.»...Οι επτά στόχοι για να σωθεί η πρωτεύουσα..
"Η ποιότητα ζωής των Αθηναίων υπονομεύεται από την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, την υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος, την ανεπάρκεια δημόσιων χώρων, την παράδοση του ιστορικού κέντρου –και πολλών πλέον από τις γειτονιές- στα ναρκωτικά, τη γκετοποίηση, την πορνεία, την επαιτεία και το παραεμπόριο. Αυτό που σήμερα πρέπει να αναζητήσουμε είναι η στρατηγική για την άμεση επίλυση των προβλημάτων της Αθήνας, οριοθετώντας συγκεκριμένους βασικούς στόχους Πρώτος και κύριος στόχος είναι η Ασφάλεια.

Πρέπει να κατανοήσουμε ότι η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται μέσα στο υφιστάμενο σύμπλεγμα συναρμοδιοτήτων, ούτε με συσκέψεις χωρίς αποτελέσματα, ούτε με υποσχέσεις και ευχολόγια. Λύνεται με μέτρα, όπως, την εντατική αστυνόμευση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και τις γειτονιές .Με τη θέσπιση μεταναστευτικής πολιτικής, που δεν θα σπρώχνει το πρόβλημα ‘κάτω από το χαλί’ αλλά, θα αποτρέπει αποτελεσματικά την είσοδο παράνομων μεταναστών στη χώρα, θα προβλέπει τη δημιουργία κέντρων υποδοχής στα σύνορα και θα επιταχύνει τις διαδικασίες για τη χορήγηση ασύλου. Είναι, ακόμη, απολύτως αναγκαίο να προστατέψουμε τους δημόσιους χώρους που είναι παραδομένοι στα ναρκωτικά, την πορνεία και το παραεμπόριο, εφαρμόζοντας κατά γράμμα το Νόμο. Γιατί οι Νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται!


Δεύτερος στόχος είναι η αναβάθμιση του ιστορικού Κέντρου.

Χρειαζόμαστε κίνητρα για τη λειτουργική και μακροπρόθεσμη αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κτηρίων και πολιτικές για την επιστροφή, όσων κατοίκων και εμπόρων έφυγαν, μη μπορώντας να προσαρμοστούν στις δυσμενείς συνθήκες. Αλλά για να το πετύχουμε, χρειάζεται να ορίσουμε έναν και μόνο αποκλειστικό πολιτικό υπεύθυνο για το ιστορικό κέντρο, με αρμοδιότητες σχεδιασμού και λήψης μέτρων.

Τρίτος στόχος είναι να δρομολογηθούν άμεσα λύσεις σε μείζονα πολεοδομικά ζητήματα.

Απαιτούνται σημαντικές μητροπολιτικές παρεμβάσεις, όπως η Διπλή Ανάπλαση Βοτανικού-Λ. Αλεξάνδρας και η Ανάπλαση της Ακαδημίας Πλάτωνος, η οποία περιλαμβάνει τον εξωραϊσμό του αρχαιολογικού άλσους και τη δημιουργία Μουσείου. Ομοίως θα πρέπει να προχωρήσουν δεκάδες έργα-πνοής για την πόλη.

Τέταρτος στρατηγικός στόχος, είναι να εισαχθούν κανόνες στις διαδηλώσεις.

Σαφέστατα, είναι καθήκον μας, να προστατέψουμε το δικαίωμα των πολιτών στη συνάθροιση με σκοπό τη διαμαρτυρία. Όμως, το δικαίωμα αυτό δεν μπορεί να συνεπάγεται αυτομάτως, στέρηση του δικαιώματος όσων δεν διαδηλώνουν, στην ελεύθερη μετακίνηση. Ούτε μπορεί να συνεπάγεται ότι θα ερημώνει το κέντρο και θα παραλύει η εμπορική κίνηση και ο τουρισμός. Για το λόγο αυτό θεωρώ επιβεβλημένο να βάλουμε σαφείς κανόνες.

Πέμπτος στόχος είναι η προστασία του εμπορικού κόσμου.

Πρέπει επιτέλους να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου. Και εδώ, προκύπτουν απαράδεκτα κωλύματα, εξαιτίας των συναρμοδιοτήτων, όπου πολλοί φορείς εμπλέκονται, κανείς όμως δεν έχει το περιθώριο να δράσει αποτελεσματικά. Ταυτόχρονα, απαιτούνται πολιτικές για την ουσιαστική στήριξη και την άμεση επαναλειτουργία των καταστημάτων που έχουν πληγεί στις διαδηλώσεις.

Ο έκτος στόχος της Στρατηγικής για την Αθήνα είναι η Τουριστική Ανάπτυξη.

Δε μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό της Αθήνας, χωρίς να βάζουμε στη συζήτηση τις υποδομές για ειδικές μορφές τουρισμού. Ο συνεδριακός τουρισμός, για παράδειγμα, έχει τεράστιες δυνατότητες . Όμως, πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογες υποδομές, όπως το Μητροπολιτικό Συνεδριακό Κέντρο. Χρειαζόμαστε, ακόμη, μια νέα Στρατηγική Αερομεταφορών, που θα συνδέει την Αθήνα με περισσότερες πόλεις αλλά και Στρατηγική για την διαχείριση κρίσεων, ώστε να μην επηρεάζεται η εικόνα της πόλης τόσο καθοριστικά, όποτε προκύπτουν έκτακτες καταστάσεις. Ταυτόχρονα έχουμε υποχρέωση να επικεντρωθούμε στην ανανέωση της Αθήνας ως προορισμό. Προβάλλοντας με ελκυστικό τρόπο, όσα έχει να προσφέρει στους επισκέπτες της.

Αυτό είναι το δικό μας μήνυμα.

Η πρωτεύουσα είναι ο καθρέφτης της χώρας. Μια νέα Ελλάδα που αναπτύσσεται και ξεφεύγει σιγά, σιγά από τη βαθιά κρίση που βιώνουμε, σημαίνει υποχρεωτικά και ισχυρή Αθήνα. Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να έρθει αν δεν αλλάξει η Αθήνα."
Eglimatikotita
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Σπιτική ενυδατική λοσιόν
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Σπιτική ενυδατική λοσιόν
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ