2012-04-28 13:07:09
Φωτογραφία για ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
Ολοκληρωμένο πρόγραμμα εθνικής ανασυγκρότησης χαρακτήρισε το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την παρουσίασή του από το Ίδρυμα Καρατζά.

«Η Ελλάδα η πατρίδα μας την περίοδο αυτή δοκιμάζεται αλλά επικοινωνεί με την ιστορία», είπε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε: «Εμείς σηκώσαμε το βάρος της εθνικής κρίσης και είμαστε εδώ για να το ξανασηκώσουμε εφόσον ο ελληνικός λαός το επιθυμεί και μας δώσει ρητή εντολή».

«Στόχος είναι να περάσουμε στο ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης. Στόχος είναι να βγούμε από το μνημόνιο στα επόμενα τρία χρόνια. Να θωρακιστεί η Ελλάδα γιατί πρέπει μέσα σε ένα επισφαλές περιβάλλον να αντιμετωπίσει την κρίση», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ωστόσο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι για να επιτευχθούν όλα αυτά πρέπει να υπάρχουν προϋποθέσεις. Η πρώτη σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο είναι το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης να υιοθετηθεί από τον ελληνικό λαό και το δεύτερο, όπως είπε, είναι ότι πρέπει να υπάρξει εθνικός, πολιτικός και κοινωνικός συναγερμός, εξηγώντας ότι αυτό σημαίνει την συνεργασία φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων.


Ακόμα ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι είναι μια διαρκής διαπραγμάτευση η παραμονή μας στο ευρώ.

Μείωση του δημοσίου χρέους, χρηματοπιστωτική σταθερότητα, νέα δανειακή σύμβαση και πρόγραμμα στήριξης μέχρι η Ελλάδα να μπορεί να ξαναβγεί στις αγορές αλλά και ρευστότητα είναι αυτά που το ΠΑΣΟΚ δίνει τη μεγαλύτερη σημασία σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι το Κίνημα δεν είναι δεδομένο και ότι σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε «οποιαδήποτε κυβέρνηση».

Ο κ. Βενιζέλος με αφορμή τα περίφημα μέτρα του Ιουνίου δεσμεύθηκε:

Όχι νέοι φόροι

Όχι επιβάρυνση μισθωτών και συνταξιούχων

Όχι οριζόντιες περικοπές

Επίσης, δεσμεύθηκε για σταθερό φορολογικό σύστημα για δέκα χρόνια, ασκώντας μάλιστα κριτική στη ΝΔ για το γεγονός ότι αποχώρησε από τον σχετικό διάλογο.

Ο κ. Βενιζέλος αναγνώρισε ότι οι πολίτες δυσπιστούν όταν ακούν για πάταξη της φοροδιαφυγής, ωστόσο, αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα έχουν επιτευχθεί από το 2011, ιδιαίτερα στον τομέα των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων.

Δεσμεύηκε για σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών με την εξής σειρά:

Πρώτο βήμα, ανάκληση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης που καταβάλλεται από τους μισθωτούς

Δεύτερο βήμα, σταδιακή μείωση του μη μισθολογικού κόστους (-5% στις ασφαλιστικές εισφορές)

Τρίτο βήμα, αντικατάσταση του ειδικού τέλους για τα ακίνητα και όλων των φόρων για τα ακίνητα από έναν νέο ενιαίο φόρο

Τέταρτο βήμα, η σταδιακή μείωση του ΦΠΑ

Το συνολικό κόστος όλων αυτών δεν ξεπερνά, όπως εκτίμησε, το 1% του ΑΕΠ.

Βασική προϋπόθεση για όλα τα παραπάνω είναι η αλλαγή του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας.

Πηγές πλούτου:ο τόπος, οι άνθρωποι, ο φυσικός πλούτος, ο πολιτισμός, επιστροφή στην ύπαιθρο.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε μια μικρή αναφορά και στο θέμα του debate λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία την τελευταία στιγμή λίγο πριν τις εκλογές αποσύρθηκε από το διάλογο.
 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ