2012-04-28 12:57:04
Φωτογραφία για Αχαϊκή: Η κοινή πίεση απέφερε τους πρώτους καρπούς
Ικανοποιημένοι δήλωναν, μετά την ολοκλήρωσή της, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος... του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλος, με εκπροσώπους αρχών και φορέων της Πάτρας, αλλά και των μεριδιούχων και δανειοληπτών της Αχαϊκής, με αντικείμενο, φυσικά, τις παρενέργειες που είχε στην τοπική κοινωνία το "λουκέτο" στην Τράπεζα και ειδικότερα τους πολύ μεγάλους κινδύνους στους οποίους εξέθεσε τόσο τους 17.000 μεριδιούχους όσο και τους 3.500 δανειολήπτες, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων αποτελείται από επαγγελματίες και μικρομεσαίους επιχειρηματίες της περιοχής.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη συνάντηση, γύρω από την οποία "πλέχτηκε" ένα ολόκληρο πολιτικό θρίλερ, κατέστη δυνατή ύστερα από παρεμβάσεις που ασκήθηκαν τόσο από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσο και από το Δήμο Πατρέων, ενώ, κατόπιν επιθυμίας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, κρατήθηκε σχεδόν μέχρι τέλους "μυστική", διά τον... φόβον των Ιουδαίων.


Παρόντες σ' αυτήν ήταν ο δήμαρχος Πατρέων, Γιάννης Δημαράς, ο περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτων Μαρλαφέκας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών, Γιώργος Ρώρος, και οι Χρήστος Γκοτσόπουλος και Αντώνης Προσκυνητόπουλος, εκ μέρους των μεριδιούχων και των δανειοληπτών της Αχαϊκής, αντίστοιχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τις επαφές του αυτές ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι ήδη από την Πέμπτη είχε έρθει σε συνεννόηση με το διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιώργο Προβόπουλο, ζητώντας του να εξετάσει αν απαιτείται ειδική νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αιτήματα που προβάλλουν οι δανειολήπτες και οι μεριδιούχοι της Αχαϊκής, ή αν αρκεί και το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. Παράλληλα, ο ίδιος εξέφρασε την άποψη ότι οι υφιστάμενοι νόμοι δίνουν τη δυνατότητα στον εκκαθαριστή να είναι κάπως πιο... ελαστικός στις κινήσεις του.

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε ότι αμέσως μετά τις εκλογές η ΤτΕ θα είναι σε θέση να του δώσει τα σχετικά στοιχεία. Ήδη, πάντως, όπως ενημέρωσε τους συνομιλητές του, ο κ. Προβόπουλος έχει δώσει εντολή να σταματήσει η αποστολή προειδοποιητικών επιστολών προς δανειολήπτες, για την άμεση εξόφληση των δανείων τους. 

Κατά τη σύντομη στιχομυθία που είχε με τους παρευρισκόμενους στη συνάντηση, ο Γ. Ρώρος επισήμανε στον κ. Βενιζέλο ότι θα ήταν σωστό τη δέσμευσή του αυτή να την αναφέρει και δημόσια στην ομιλία του στο Κλειστό της ΕΑΠ (κάτι που, τελικά, πράγματι συνέβη).

Στα... παραλειπόμενα αξίζει, ίσως, κανείς να αναφέρει ότι την παρουσία του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου στη συνάντηση επέβαλε, κατά κάποιο τρόπο, ο Γ. Δημαράς, αφού η αρχική πρόθεση του κ. Βενιζέλου ήταν να μην περιληφθεί στο... τιμ των συνομιλητών του. 

Ενδιαφέρον για το θαλάσσιο μέτωπο

Αξίζει, επίσης, ν' αναφερθεί ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επέδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για τις εξελίξεις σχετικά με το θαλάσσιο μέτωπο (αφού, ως γνωστόν, είχε αναμιχθεί και ο ίδιος ενεργά στην απόφαση της παραχώρησης της χρήσης του στο Δήμο Πατρέων) και ρώτησε τον Γ. Δημαρά αν προχωράει το θέμα, για να πάρει από εκείνον την απάντηση ότι προχωράει μεν, αλλά, ενώ ο Δήμος έχει ανάγκη πρόσθετων οικονομικών πόρων, του αφαιρούνται και οι υπάρχοντες. Ως παράδειγμα, ανέφερε δε κάτι που πληροφορήθηκε μόλις λίγες ώρες νωρίτερα και που αναστάτωσε ολόκληρη τη δημοτική Αρχή και πρωτίστως τον ίδιο και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών, ότι, δηλαδή, η ΔΕΗ σκοπεύει να παρακρατήσει το ποσοστό που καταβάλλουν οι πολίτες υπέρ των δήμων στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος! 

Τα ίδια και με τον Σαμαρά

Μετά το πέρας της συνάντησης (η οποία κύλησε σε αρκετά καλό κλίμα) οι κ.κ. Γκοτσόπουλος και Προσκυνητόπουλος έσπευσαν να ενημερώσουν τους μεριδιούχους και δανειολήπτες, αντίστοιχα, οι οποίοι είχαν συγκεντρωθεί στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των τοπικών φορέων, που τους είχαν ζητήσει να βρεθούν εκεί, προκειμένου να ασκήσουν πίεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ (όπως ακριβώς έχουν αποφασίσει να κάνουν και κατά την επικείμενη επίσκεψη του προέδρου της Ν.Δ., Αντ. Σαμαρά, στην Πάτρα, την προσεχή Δευτέρα).

Σημειωτέον ότι έχει ήδη καθοριστεί ραντεβού για το θέμα της Αχαϊκής τόσο με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρη, την Κυριακή, στις 5.30 μ.μ., στο ξενοδοχείο "Αστήρ", όπου και θα καταλύσει κατά την ολιγόωρη παραμονή του στην Πάτρα, όσο και με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, την προσεχή Τετάρτη, επίσης στις 5.30 μ.μ., στο Δημαρχείο.

"Ηθικό δίδαγμα", αλλά και αιχμές από τον Γ. Ρώρο.

Μιλώντας στο attacktv.gr για την έκβαση της συνάντησης, αλλά και γενικότερα για τις τελευταίες εξελίξεις στην Αχαϊκή, ο Γ. Ρώρος δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, εξαίροντας τα θετικά αποτελέσματα που μπορεί να έχει η κοινή προσπάθεια των τοπικών φορέων, αλλά υπήρξε και αρκετά αιχμηρός, "φωτογραφίζοντας" σαφώς τον πρόεδρο της ΟΕΒΕΣΝΑ, Παν. Σκέντζο, και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας, Γ. Σουβαλιώτη, οι οποίοι επέλεξαν να απόσχουν διακριτικά από την τελική... ευθεία της προετοιμασίας της αντισυγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρώρος ανέφερε: '"Η ενότητα όλων των φορέων, με επικεφαλής το δήμαρχο Πατρέων, τον κ. Δημαρά, σ' ένα δίκαιο αίτημα της πόλης και της περιφέρειας αποδείχτηκε ότι φέρνει αποτελέσματα. Οι απόντες ή αυτοί που έστριψαν στην πορεία, από την πίεση που ασκήθηκε κι έφερε αποτέλεσμα, θα κριθούν από τους Πατρινούς". Πρόσθεσε δε ότι "την ίδια ακριβώς συμπεριφορά θα επιδείξουμε και τις ίδιες πρωτοβουλίες θα αναλάβουμε και απέναντι στους άλλους αρχηγούς που έρχονται στην πόλη μας, αρχής γενομένης τη Δευτέρα, με τον κ. Σαμαρά". 

Τέλος, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι ναι μεν στην παρούσα φάση προείχε να γίνει αυτό που έγινε, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς η εκκαθάριση στην Αχαϊκή και να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις... σκοτεινές γωνιές αυτής της υπόθεσης.
attacktv.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ