2012-04-28 09:17:03
Φωτογραφία για ΝΙΚΟΠΟΛΙΔΗΣ: ΦΑΒΟΡΙ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΥΠΕΛΛΟ *ΒΙΝΤΕΟ*
Ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο, χωρίς αυτό να… προεξοφλεί την κατάκτηση του τίτλου, όπως υποστήριξε μιλώντας στο "onsports.gr", ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Αναλυτικά Οι ερυθρόλευκοι επιστρέφουν σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδας έπειτα από… διάλειμμα δύο ετών και έναν συναρπαστικό τελικό απέναντι στην ΑΕΚ. Εκείνος ο τελικός είχε κριθεί στην διαδικασία των πέναλτι (15-14), με τους παίκτες του Ολυμπιακού να παίρνουν την κούπα, ύστερα από εύστοχη εκτέλεση του Αντώνη Νικοπολίδη.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού στον τελικό του 2009 μίλησε για τη μεγάλη «μάχη» των ερυθρόλευκων με τον Ατρόμητο, το Σάββατο το απόγευμα στις 20:30 στο Ολυμπιακό Στάδιο.

-Ο Ολυμπιακός επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου μετά τον ανεπανάληπτο τελικό της 2ας Μαΐου του 2009 με την ΑΕΚ, πάλι με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο. Σε εκείνο τον τελικό ήσασταν ο τελευταίος που σκόραρε στην διαδικασία των πέναλτι. Ποια συναισθήματα και ποιες μνήμες επιστρέφουν από εκείνο το ματς;


«Πέραν από την κατάκτηση του Κυπέλλου και για μας (ποδοσφαιριστές Ολυμπιακού) και για τους παίκτες της ΑΕΚ, αλλά και αυτούς που έβλεπαν το παιχνίδι από τις εξέδρες του γηπέδου αλλά και μέσω της τηλεόρασης, θεωρώ ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι θα τους μείνει αξέχαστο. Στο τέλος μπορεί να πανηγυρίσαμε εμείς, αλλά θεωρώ ότι όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν κερδισμένο από εκείνη την βραδιά».

-Ο Ολυμπιακός έχει κατακτήσει εδώ και μερικές εβδομάδες το πρωτάθλημα και τα τελευταία παιχνίδια ήταν διαδικαστικά. Πόσο εύκολο ή πόσο δύσκολο είναι να παρουσιαστεί η ομάδα έτοιμη για τον τελικό του Κυπέλλου;

«Στον τελικό του Κυπέλλου κρίνεται ένας τίτλος. Αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ μεγάλο κίνητρο για όλους τους παίκτες. Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι αυτοί που θα είναι στην αποστολή θα είναι συγκεντρωμένοι και στο μυαλό τους θα είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου».

-Πού θα πρέπει να «χτυπήσει» ο Ολυμπιακός στον τελικό του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και πού θα πρέπει να προσέξει;

«Καλό θα ήταν να μην μπούμε σε επιμέρους τομείς. Ο Ατρόμητος έχει δείξει πως είναι ένα πολύ καλό σύνολο και είναι επιτυχία για την ομάδα να φτάνει για δεύτερη συνεχόμενη φορά στον τελικό του Κυπέλλου. Βέβαια, στο συγκεκριμένο παιχνίδι, το φαβορί είναι εμφανώς ο Ολυμπιακός. Έχει την καλύτερη ομάδα και αυτό που μας έχει δείξει είναι ότι μπορεί να κατακτήσει τον τίτλο. Από μόνο του αυτό δεν τού δίνει το Κύπελλο, καθώς απέναντί του είναι μια πολύ καλή ομάδα και επικίνδυνη».

-Στον τελικό του Κυπέλλου προβάδισμα για τον «άσο» έχει ο Ρόι Κάρολ, έναντι του Μπάλαζ Μέγιερι, ο οποίος έκανε μια εξαιρετική χρονιά. Συμφωνείτε με την συγκεκριμένη απόφαση του Ερνέστο Βαλβέρδε;

«Δεν μπορώ να σχολιάσω μία απόφαση του προπονητή. Αυτός είναι που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα μας την ομάδα κι αυτός αποφασίζει για τους παίκτες που θα χρησιμοποιηθούν. Απ’ όσο γνωρίζω εγώ τον κ. Βαλβέρδε με την συνεργασία που είχαμε και βάσει της ισπανικής κουλτούρας που υπάρχει, ο τερματοφύλακας που ξεκινάει στην βασική ενδεκάδα αγωνίζεται σε ματς του πρωταθλήματος και της Ευρώπης και ο δεύτερος πορτιέρο της ομάδας αγωνίζεται στο Κύπελλο, προκειμένου να πάρει παιχνίδια και να είναι έτοιμος. Η λογική λέει ότι μάλλον ο Κάρολ θα ξεκινήσει στον τελικό με τον Ατρόμητο».

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ
olympiacos-blog
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κάλεσε μιλιούνια κατά λάθος
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κάλεσε "μιλιούνια" κατά λάθος
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ