2012-04-27 22:28:04
Φωτογραφία για Δέσμευση καταθέσεων χωρίς ακρόαση για φοροφυγάδες
Πρώτα θα δεσμεύουν καταθέσεις και περιουσιακά στοιχεία και μετά θα ζητούν εξηγήσεις από τους φορολογούμενους... οι υπάλληλοι των εφοριών. Μάλιστα οι φορολογούμενοι θα έχουν προθεσμία 15 ημερών για να προσέλθουν στην εφορία και να δώσουν τη δική τους ερμηνεία για τη φορολογική ή άλλη παράβαση που κατηγορούνται ότι έχουν υποπέσει. Αν δεν κληθούν μέσα σε 15 ημέρες οι καταθέσεις αποδεσμεύονται.

Αυτό προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε στη δημοσιότητα 10 ημέρες πριν πραγματοποιηθούν οι επικείμενες εθνικές εκλογές.

Μάλιστα η εγκύκλιος αυτή διευκρινίζει νόμο που ισχύει αρχικά από το 1999!

Δηλαδή χρειάστηκαν 13 χρόνια για να διευκρινίσει το υπουργείο Οικονομικών πως θα εφαρμοστεί με ακρίβεια ο νόμος.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο, οι διοικητικές αρχές, πριν από κάθε ενέργεια ή μέτρο σε βάρος των δικαιωμάτων ή συμφερόντων συγκεκριμένου προσώπου, οφείλουν να καλούν τον ενδιαφερόμενο να εκφράσει τις απόψεις του, εγγράφως ή προφορικώς, ως προς τα σχετικά ζητήματα.


Η κλήση προς ακρόαση είναι έγγραφη, αναφέρει τον τόπο, την ημέρα και την ώρα της ακρόασης, προσδιορίζει δε το αντικείμενο του μέτρου ή της ενέργειας. Η κλήση κοινοποιείται στον ενδιαφερόμενο τουλάχιστον 5 πλήρεις ημέρες πριν από την ημέρα της ακρόασης. Ο ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα να λάβει γνώση των σχετικών αποδεικτικών στοιχείων και να προβεί σε ανταπόδειξη. Η τήρηση της προαναφερομένης διαδικασίας, καθώς και η λήψη υπόψη των απόψεων του ενδιαφερομένου, πρέπει να προκύπτουν από την αιτιολογία της διοικητικής πράξης. Το υιοθετούμενο μέτρο πρέπει να λαμβάνεται μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα από την ακρόαση του ενδιαφερομένου.

Ωστόσο, παρακάτω διευκρινίζεται ότι αν η άμεση λήψη του δυσμενούς μέτρου είναι αναγκαία για την αποτροπή κινδύνου ή λόγω επιτακτικού δημοσίου συμφέροντος, είναι, κατ' εξαίρεση, δυνατή η, χωρίς προηγούμενη κλήση του ενδιαφερομένου, ρύθμιση. Αν η κατάσταση που ρυθμίστηκε είναι δυνατόν να μεταβληθεί, η διοικητική αρχή, μέσα σε χρονικό διάστημα 15 ημερών, καλεί τον ενδιαφερόμενο να εκφράσει τις απόψεις του οπότε προβαίνει σε τυχόν νέα ρύθμιση. Αν η πιο πάνω προθεσμία παρέλθει άπρακτη, το μέτρο παύει αυτοδικαίως, και χωρίς άλλη ενέργεια, να ισχύει.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Τη χτυπούσαν με σιδηρολοστό!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Τη χτυπούσαν με σιδηρολοστό!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ