2012-04-27 21:58:05
Φωτογραφία για Σεξιστικό περιεχόμενο ολλανδικής διαφήμισης που αφορά τις Ουκρανές προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο
Σεξιστικό το περιεχόμενο της ολλανδικής διαφήμισης που αφορά τις Ουκρανές

Η διαφήμιση έγινε για λογαριασμό της εταιρείας NLEnergie

 Μια τηλεοπτική διαφήμιση προκάλεσε διπλωματικό επεισόδιο ανάμεσα στην Ολλανδία και την Ουκρανία. 

Το σποτ, που προβλήθηκε σε όλα τα ολλανδικά κανάλια, «προτρέπει» μεταξύ σοβαρού και αστείου τις Ολλανδέζες να μην επιτρέψουν στους άνδρες τους να ταξιδέψουν στην Ουκρανία για να παρακολουθήσουν τους αγώνες του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου EURO 2012, που διοργανώνεται από κοινού από Ουκρανία και Πολωνία από 8 Ιουνίου μέχρι 1 Ιουλίου. Κι αυτό γιατί μπορεί ναπαρασυρθούν από ημίγυμνες Ουκρανές. Πρόκειται για διαφήμιση της ολλανδικής εταιρείας ενέργειας NLEnergie.

Το επίμαχο βίντεο ξεκινά με μια σύζυγο να ψάχνει στο Google για «Ουκρανές». Η οθόνη του υπολογιστή της κατακλύζεται από πληθώρα φωτογραφιών με πανέμορφα κορίτσια εξ’ Ουκρανίας ορμώμενα κι εκείνη κλείνει με θυμό το λάπτοπ της. Η διαφήμιση καταλήγει με την ατάκα «Κρατήστε τους σπίτι!», μια σαφή προτροπή προς τις απανταχού ολλανδέζες συζύγους να μην αφήσουν τους άνδρες τους να ταξιδέψουν στην Ουκρανία υπονοώντας πως οι γυναίκες της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας είναι χαλαρών ηθών.

Ακολούθησε σάλος. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας,Ολεγκ Βολόσιν, χαρακτήρισε τη διαφήμιση ως «προσβλητική και ταπεινωτική» και ζήτησε να σταματήσει η προβολή της. Από την πλευρά της, η εταιρεία NLEnergie προσπάθησε να ρίξει τους τόνους ανακοινώνοντας ότι «η διαφήμιση παίζει με τα κλισέ» και ότι «αποκλείεται ένα βίντεο 25 δευτερολέπτων να αποτρέψει τον κόσμο να επισκεφθεί την Ουκρανία».

Η πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, θεωρείται μια ευρωπαϊκή μητρόπολη του σεξουαλικού τουρισμού, γεγονός που έχει προκαλέσει δραματική αύξηση των κρουσμάτων του AIDS. Ενα αρκετά υψηλό (το υψηλότερο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα) ποσοστό της τάξεως του 1,3% του ενήλικου πληθυσμού της χώρας πάσχει από την ασθένεια, όταν στη Γερμανία, το αντίστοιχο ποσοστό μόλις που αγγίζει το 0,1%!
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ