2012-04-27 21:00:13
Φωτογραφία για ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗ
Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα, του Αντώνη Σαμαρά αλλά και του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Κώστας Σκανδαλίδης στο ραδιοφωνικό Σταθμό "Βήμα" και στον Βασίλη Χήτο και Νότη Παπαδόπουλο. Διαβάστε τη συνέντευξη:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Να αρχίσουμε με το θέμα της ημέρας; Πως βλέπετε την πρόταση του κ. Τσίπρα για Κυβέρνηση Αριστεράς με στήριξη του κ. Καμμένου;

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Νομίζω ότι είναι η έκφραση ενός αδιέξοδου, το οποίο έδειξε ο κ. Τσίπρας από την περασμένη εβδομάδα, από τη στιγμή που άρχισε να λέει ότι θέλει να πάρει την εντολή να σχηματίσει Κυβέρνηση.

Επειδή αυτό είναι ένα πολύ μακρινό όνειρο κι επειδή θέλει να φέρεται υπεύθυνα απέναντι στον ελληνικό λαό υποτίθεται, καταφεύγει σε τέτοιες ακροβασίες, οι οποίες δυστυχώς κάθε άλλο παρά δείχνουν συνέπεια στην πολιτική του ή σε όλα αυτά που λέει.

Εάν δηλαδή ο κ. Καμμένος είναι πιο προοδευτικός από το ΠΑΣΟΚ, ας το πει στον ελληνικό λαό για να κάνει Κυβέρνηση με τον κ. Καμμένο. Νομίζω ότι με την πρότασή του αυτή διαλύει την εικόνα της Κυβέρνησης της Αριστεράς


ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δηλαδή εντάξει, αλλά από την άλλη μεριά και στο ΠΑΣΟΚ ακούω γκρίνιες, δηλαδή ακούω ότι το one man show που έχει στηθεί γύρω από τον κ. Βενιζέλο ότι είναι αυτός και κανένας άλλος, γιατί δε βλέπω κανένας από τα μεγάλα στελέχη να βγαίνει έξω και να μιλάει, δημιουργεί προβλήματα.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Που δε βγαίνει;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν ακούμε, δε βλέπουμε, στις περιοδείες είναι μόνο ο κ. Βενιζέλος, μιλάει μόνο εκείνος, στις διαφημίσεις είναι μόνο εκείνος, δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Η δύναμη του ΠΑΣΟΚ υποτίθεται πως είναι η μεγάλη του ομάδα κυβερνητική, με δέκα στελέχη πρώτης γραμμής και δε βλέπουμε κανέναν μπροστά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κι είναι και λίγο ξεπερασμένο μοντέλο να λες αυτός είναι ο Αρχηγός, ψήφισε το κόμμα.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Μη βιάζεστε για τα στελέχη πρώτης γραμμής, διότι υπάρχει και η τελευταία εβδομάδα. Μην ξεχνάτε ότι αυτή η προεκλογική τακτική είναι τακτική δύο δυόμισι εβδομάδων το πολύ, όπως καταλαβαίνετε.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και τι θα κάνετε εσείς, θα αφήσετε την Α΄ Αθήνας την τελευταία εβδομάδα να βγείτε αλλού;

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Λοιπόν αφήστε να κλιμακωθεί πρώτον η εκλογική τακτική, δεύτερο τα στελέχη είναι στις τηλεοράσεις και στις εκλογικές τους περιφέρειες. Στις τηλεοράσεις, στα ραδιόφωνα, στις εκλογικές περιφέρειες και ο καθένας δίνει τη μάχη για την παράταξη και την καλύτερη συσπείρωση του κόμματος του ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Άλλο σας λέει ο Νότης και είναι και δική μου απορία, δεν είναι λίγο ξεπερασμένο το μοντέλο το 2012 να βγάζεις σποτάκι να δείχνεις τη φάτσα του αρχηγού σου, να λες ωραία λόγια και να πιστεύεις ότι έτσι θα πείσεις τον κόσμο να σε ξαναεμπιστευτεί; Δεν το κάνει μόνο ο Βενιζέλος, το κάνουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί δυστυχώς, αλλά τώρα μιλάμε για το ΠΑΣΟΚ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Και ρωτάμε έναν άνθρωπο που έχει κάνει δεκάδες προεκλογικές καμπάνιες.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Σε αυτό έχετε δίκιο, αλλά θέλω να σας πω το εξής, ότι αν το ΠΑΣΟΚ, αν ο Γιώργος Παπανδρέου, όταν έφευγε από Πρωθυπουργός κινούσε τη διαδικασία της διαδοχής, όπως του είχα πει τότε και το είχα πει και δημοσίως και έπαιρνε ο κ. Βενιζέλος πριν τα Χριστούγεννα το κόμμα, θα είχαμε τη δυνατότητα και Συνέδριο να κάνουμε και ομάδα να βγάλουμε και αφίσες να φτιάξουμε και όλα τα υπόλοιπα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σε αυτό έχετε ένα δίκιο.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Τώρα είμαστε στην «τούρλα του Σαββάτου», εκλέχθηκε Πρόεδρος ένα μήνα, έχουμε μια πολύ μικρή προεκλογική περίοδο καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν προλαβαίνει να φάει, όχι να σκεφτούμε τι θα κάνουμε.

Κάνουμε μια υπεράνθρωπη προσπάθεια να βγάλουμε πρόγραμμα που δουλεύουμε όλοι σε αυτό το πρόγραμμα, διότι δεν τα γράφει ο κ. Βενιζέλος αυτά που λέει κάθε μέρα, τα γράφει ομάδα με επικεφαλής στελέχη σαν κι εμάς. Εγώ ας πούμε ήμουνα επικεφαλής της ομάδας που έκανε για τα αγροτικά και την αγροτική ανάπτυξη.

Λοιπόν γίνεται πρόγραμμα, θέλουμε να κάνει περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, είναι καινούριος αρχηγός, να τον γνωρίσει ο κόσμος από κοντά, να του πει, να τον καταλάβει, να καταλάβει και την αξία του και την ικανότητά του, δεν είναι μόνον από την τηλεόραση να τον βλέπει. Γυρίζει λοιπόν όλη την Ελλάδα σαν τρελός ο άνθρωπος, τι να κάνει;

Έχουμε μια προεκλογική περίοδο ελάχιστων ημερών, δυστυχώς φτάσαμε την πολιτική ζωή της χώρας με τις αδυναμίες μας και με τις κρίσεις μας σε αυτό το σημείο. Λοιπόν τι να κάνουμε;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ακούσαμε κι άλλη γκρίνια από τον κ. Παπουτσή, να λέει ας πούμε ότι δεν πρέπει το ΠΑΣΟΚ να σπεύδει να δηλώνει ότι θα στηρίξει μια Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Σαμαρά.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Μα δε βγήκε κανείς, εγώ δεν ξέρω να έχει πει ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Σαμαρά. Εγώ βγήκα ευθαρσώς και είπα ότι δε θέλω να είμαι Υπουργός της Κυβέρνησης Σαμαρά.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Εμείς το ακούσαμε πάντως σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1, ο κ. Βενιζέλος αυτό είπε.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ναι αλλά ήταν σαφής σε αυτό που είπε και απλά αφού πιέστηκε πάρα πολύ να πει τι θα κάνετε και τι θα κάνετε και τι θα κάνετε, λέει προφανώς έχει δικαίωμα να είναι στη λίστα αν, αν, αν και αράδιασε δέκα αν τα οποία δε γίνονται. Αλλά, γιατί δε μιλάμε επί της ουσίας και μιλάμε επί της διαδικασίας;

Η ουσία είναι ότι ο λαός θέλει μία Κυβέρνηση συνεργασίας, την Κυβέρνηση συνεργασίας αν θα έχει προοδευτική κατεύθυνση θα το αποφασίσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Εμείς του προτείνουμε μια συγκυβέρνηση ευρύτατων δυνάμεων, όχι μόνον ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας, αλλά ευρύτατων δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης και της Νέας Δημοκρατίας που είναι φιλοευρωπαϊκές, για να υπάρχει μια τεράστια βάση, που θα στηρίξει αυτή την εθνική προσπάθεια. Από κει και μετά, τη Δευτέρα, ας πάρουν την ευθύνη τους τι θέλουν να κάνουν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Τώρα πείτε μας και κάτι τελευταίο, γιατί δυστυχώς δεν έχουμε πολύ χρόνο κ. Υπουργέ, ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη φυλακή, χθες η Αρετή Τσοχατζοπούλου στη φυλακή, στην τελευταία εβδομάδα αυτό κάνει ζημιά στο ΠΑΣΟΚ ή όχι;

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Το ερώτημα δεν είναι αν κάνει και πόση ζημιά κάνει στο ΠΑΣΟΚ και γενικότερα στο πολιτικό σύστημα. Το ερώτημα είναι πως τελικά θα μπορούσε η πολιτική ζωή στην Ελλάδα να απαγορεύσει να ξαναεμφανιστούν τέτοια φαινόμενα.

Σε αυτό το ερώτημα έχουμε να απαντήσουμε και απαντάμε, πρώτον: Εμείς, γνωρίζοντας όλος ο ελληνικός λαός, ότι, από δική μας πρωτοβουλία στις Εξεταστικές Επιτροπές και από δική μας διαδικασία, έφτασε η Δικαιοσύνη εκεί -δεν ξέρω για τον άνθρωπο και δεν μπορώ να πάρω την ευθύνη, αυτό θα το αποφασίσει η Δικαιοσύνη- παρότι άργησε, ενώ είχε τα στοιχεία εδώ και αρκετό καιρό επέλεξε να τα βγάλει την ημέρα που διαλυόταν η Βουλή, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να γίνει πολύ πιο νωρίς και να έχουμε πολύ πιο γρήγορες διαδικασίες..

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Λέτε ότι παίχτηκε κάποιο παιχνίδι με τη δικαιοσύνη δηλαδή;

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρουσίασε μια δέσμη από προτάσεις που λύνουν θεσμικά αυτά τα προβλήματα. Αυτές δε θα έπρεπε να τις συζητήσουμε προκειμένου να υπάρξει την επόμενη ημέρα μια άλλη κατάσταση στην πολιτική και στο πολιτικό σύστημα; Νομίζω ότι η καλύτερη αυτοκριτική του πολιτικού συστήματος θα είναι να φτιάξει εκείνους τους θεσμούς που διασφαλίζουν ότι δε θα αναπαράγονται παρόμοια φαινόμενα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πρόσεξα έναν μικρό υπαινιγμό στην ομιλία σας, λέτε ότι δεν είναι εντελώς αθώα η χρονική στιγμή, στην οποία εκδηλώνονται αυτές οι πρωτοβουλίες της Δικαιοσύνης;

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Έχω μια δυσπιστία, δεν έχω δικαίωμα να έχω μια δυσπιστία από ότι βλέπω να εξελίσσεται στο χώρο της Δικαιοσύνης εδώ και μερικούς μήνες;

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ασφαλώς και έχετε, αν είναι απλώς δυσπιστία ναι, αν είναι καταγγελία θα πρέπει να την τεκμηριώσετε.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Εγώ δεν κάνω καταγγελία, θα πρέπει να είμαι απολύτως σίγουρος γι΄ αυτά που λέω για να κάνω καταγγελία, αλλά, είναι μια πολιτική εκτίμηση, την οποία νομίζω δεν την έχω μόνο εγώ, την έχει η κοινή λογική.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το συνδέετε με το ότι επικεφαλής του Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας είναι ένας Δικαστής;

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όχι, δεν ξέρω αν συνδέεται και θεωρώ μεγάλο ατόπημα της Νέας Δημοκρατίας που έβαλε εν ενεργεία Δικαστή επικεφαλής στο Επικρατείας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί;

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Δείχνει συγγενικές προσπάθειες ας πούμε, οι οποίες δεν προσφέρουν στη Δημοκρατία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Μάλιστα. Κύριε Σκανδαλίδη να σας ευχαριστήσουμε πολύ για την επικοινωνία και να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία στην Α΄ Αθήνας που θα πολιτευθείτε ξανά.

Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Να είστε καλά, σας ευχαριστώ.
Exofitsio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ