2012-04-27 15:44:35
Φωτογραφία για Βενιζέλος και Σαμαράς απευθύνονται σε άλλη κοινωνία...!!!
        

                            Του Γιάννη Σπ. Παργινού

                   Οικονομολόγου – Δημοσιογράφου

          Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία της προεκλογικής αντιπαράθεσης. Οι ηγέτες των κομμάτων που κατέρχονται στον εκλογικό στίβο αναπτύσσουν την επιχειρηματολογία τους με στόχο πάντα να πείσουν και προσελκύσουν ψηφοφόρους. Μέχρι εδώ, όλα είναι μέσα στο παιγνίδι της δημοκρατίας και της υγιούς αντιπαράθεσης προτάσεων, προγραμμάτων κι ιδεολογιών.

          Θεμιτή, όχι όμως και κατανοητή κι ερμηνεύσιμη είναι η πολιτική τακτική των μέχρι πρότινος 2 μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατίας.

        Οι ηγεσίες, της Συγγρού και της Ιπποκράτους, ξεκινούν με το άλλοθι μιας καθόλα υπεροπτικής προσέγγισης του όλου εγχειρήματος των εκλογών, που διόλου και επ ουδενί μπορεί να προσομοιάζει με δημοκρατικά δομημένα κόμματα. Κατά τους πράσινους και γαλάζιους επιτελείς, η πρωτοκαθεδρία κι η κατά συνέπεια ανάθεση της πρωθυπουργίας δικαιωματικά τους ανήκει. Όλοι οι άλλοι έπονται…!!! Ωσάν να επρόκειτο για ένα φυσικό - κληρονομικό δίκαιο νεοελληνικής έμπνευσης…!!!  


        Επίσης, τόσο ο Αντώνης Σαμαράς, όσο κι ο Βαγγέλης Βενιζέλος, προσπαθούν με κάθε τρόπο να πείσουν πως η πρωτιά για το κόμμα τους ή ακόμα καλύτερα κι η ολοένα και περισσότερο απομακρυνόμενη αυτοδυναμία τους θα συνεπαγόταν αυτόματα και σταθερότητα κυβερνητική, η οποία με τη σειρά της θα καθιστούσε δυνατή την επίλυση των όποιων προβλημάτων αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Αλήθεια, μήπως δεν ήταν οι παντοδύναμες και μονοκομματικές κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και του Γιώργου Παπανδρέου που επισώρευσαν τόσα και τόσα προβλήματα στην πατρίδα μας…??? Κι επί πλέον, επί των όποιων προβλημάτων πρόσθεσαν προκλητικά και επί μακρόν πυορροούντα σκάνδαλα, τα οποία και εντέχνως κοινοβουλευτικά συγκάλυψαν…???

        Είναι σαφές και λίαν διακριτό πως η, εκ μέρους των προέδρων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ,  όποια ηθελημένη και σκοπίμως αποκρυπτόμενη πραγματικότητα προκαλεί τη δημόσια θυμηδία αν όχι και πανεθνική κατακραυγή …!!!

         Οι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, απευθύνονται σε μια κοινωνία, από τα κόμματά τους φτωχευμένη, διαλυμένη κι εντελώς εγκαταλελειμμένη. Στο εκλογικό τους ακροατήριο περιλαμβάνονται 1. 200. 000 επισήμως εγγεγραμμένοι άνεργοι, 300.000 εργαζόμενοι που δεν πληρώνονται και στρατιές συμπολιτών μας που έχασαν τα μαγαζιά τους, τα εργαστήριά τους την όποια ενασχόλησή τους. Όλοι αυτοί, επιβιώνουν με το κουρεμένο μισθό ή σύνταξη κάποιου κοντινού ή μακρινού συγγενή. Η μέχρι πρότινος κραταιά μεσαία τάξη δεν υπάρχει πια. Τα παιδιά τρέχουν στην εκκλησία της γειτονιάς στο ολοένα και πιο πολυπληθές συσσίτιο. Οι νεόπτωχοι κι άστεγοι πολλαπλασιάζονται με ραγδαία αυξανόμενους ρυθμούς. 

        Κι όμως…!!! Ανερυθρίαστα κι αδίστακτα, ίσως και προκλητικά, οι υπεύθυνοι της πλήρους οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης ζητούν την ψήφο όλων των παραπάνω…, για να τους σώσουν για μια εισέτι φορά…!!! Σε μια κοινωνία που έχει χάσει, στην κυριολεξία, τα πάντα, θέτουν το προσχηματικό δίλημμα…, Ευρώ ή Δραχμή…!!!

      Μα στ αλήθεια, τι σημασία μπορεί να έχει για τον προ του τάφου ευρισκόμενο συνταξιούχο, για τον επί μακρόν και μετά χιλίων βασάνων επιβιώνοντα άνεργο, για τον παντοιοτρόπως αδυνατούντα να κάνει οικογένεια νέο, για τον μεταναστεύοντα συμπολίτη μας το σταυροδρόμι στην Ευρώπη του δυνατού ευρώ ή στην Ελλάδα της φτώχειας…???

           Μήπως, Αξιότιμοι Κύριοι Πρόεδροι ζείτε σε άλλη χώρα κι απευθύνεστε σε λάθος κοινωνία…???

      Εκεί που επίσης συγκλίνουν πλήρως κι άνευ όρων και δισταγμών οι δύο μονομάχοι, Αντώνης Σαμαράς και Βαγγέλης Βενιζέλος, είναι ο τρόμος μήπως και δουν μέσα στο επόμενο κοινοβούλιο μερικούς αλισυδοφόρους και ροπαλοφόρους με ξυρισμένα κεφάλια κι έτοιμους για κάθε πρόκληση κι ενδεχόμενο…!!!  

          Κι ο λαός τρομάζει κι ερωτά συνάμα…!!! Τι πράξατε, ή τι πράττετε Κύριοι για να πολεμήσετε στη ρίζα του και να αποτρέψετε το ενδεχόμενο που σήμερα σας τρομάζει και σας καθηλώνει…??? 
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ