2012-04-27 14:12:04
Φωτογραφία για Η άγρια φύση αιχμάλωτη
Η άγρια φύση είναι πολύ δύσκολο να περιοριστεί σε ανθρώπινες εγκαταστάσεις όπως προκύπτει από την έρευνα, με τίτλο «The EU Zoo Inquiry», που διενήργησε το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανώσεων για την Εξάλειψη της Αιχμαλωσίας των Άγριων Ζώων (ENDCAP), σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση «Αρκτούρος».

Όλοι οι ζωολογικοί κήποι, στις 20 χώρες της ΕΕ όπου διεξήχθη η έρευνα για 3 χρόνια, αδυνατούν να προσφέρουν ένα βιώσιμο περιβάλλον στα αιχμάλωτα ζώα που φιλοξενούν, ενώ σε πολλούς ζωολογικούς κήπου οι συνθήκες κράτησης είναι απαράδεκτες.

Τα ζώα αυτά γεννήθηκαν για να είναι ελεύθερα γεγονός που κάνει τρομακτικά δύσκολη την ευημερία τους σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

Ο εκπρόσωπος τύπου της ερευνητικής ομάδας κ. Ντάνιελ Τέρνερ δήλωσε πως «Η έρευνα αποτελεί το πρώτο βήμα για μία θετική αλλαγή. Ελπίζουμε ότι οι κυβερνήσεις των χωρών και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μας υποστηρίξουν εξασφαλίζοντας την εφαρμογή των νόμων».

Στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα, οι ελλείψεις είναι πάρα πολλές και για το λόγo αυτό ο «Αρκτούρος» καλεί την Πολιτεία να δραστηριοποιηθεί σε θέματα αιχμάλωτων ζώων με θωράκιση και εφαρμογή του νομοθετικού πλαισίου αλλά και τους πολίτες να προχωρούν σε καταγγελίες όταν διαπιστώνουν παραβάσεις.
elzoni.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ