2012-04-27 13:06:17
Φωτογραφία για ΔΩΝΗΣ: ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΓΧΟΣ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ
Δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η ομάδα του έφτασε στον τελικό, ο Γιώργος Δώνης, στην συνέντευξη Τύπου, όπου ευχαρίστησε τους παίκτες του για αυτήν την επιτυχία.

Παράλληλα, τόνισε πως δεν έχει άγχος για το παιχνίδι, ενώ δεν παρέλειψε να μιλήσει για τους Τάτο και Μήτρογλου, που αγωνίζονται δανεικοί στην ομάδα του από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά:

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι διανύσαμε μια ωραία διαδρομή για να φτάσουμε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους.

Πρώτα στους παίκτες μου που αυτή τη σεζόν με κάνουν ιδιαίτερα χαρούμενο, αλλά και όλους όσους βρίσκονται γύρω από την ομάδα. Θεωρώ ότι δουλέψαμε τέλεια και έτσι είμαστε μέσα σ’ όλους τους θεσμούς.

Πετύχαμε κάτι πολύ μεγάλο. Είμαι σίγουρος όταν αυτή τη φορά τα πράγματα θα είναι καλύτερα και θα το ευχαριστηθούμε και θα πάμε στο βάθρο είτε νικητές είτε ηττημένοι, και όπως είπα και την προηγούμενη φορά πρέπει να βλέπουμε το ποδόσφαιρο σαν διασκέδαση και σαν γιορτή.


Δεν νομίζω ότι ο Ατρόμητος έχει ανέβει ακόμη επίπεδο. Αλλά και μόνο αυτό είναι ένα κίνητρο για μας. Από ‘κει και πέρα, οδηγός για εμάς θα πρέπει να είναι το παιχνίδι στην Τούμπα.

Ήταν πολύ δύσκολο να αποκλείσεις τον ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα του. Στον τελικό, ξέρουμε πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα που είναι καλύτερη από εμάς, είμαστε ρεαλιστές.

Υπάρχει ένα πλάνο από την αρχή στην ομάδα, αλλά εξαρτάται και από ποιον αντίπαλο έχεις να αντιμετωπίσεις. Δεν μπορούμε να σκεφτόμαστε το ίδιο όταν παίζουμε στην Τούμπα ή στο Καραϊσκάκη ή όταν αντιμετωπίζουμε μια μικρότερη ομάδα. Νομίζω πως το βασικό χαρακτηριστικό του φετινού Ατρόμητου είναι η πειθαρχία.

Σε όλα τα παιχνίδια οι παίκτες μου τα πήγαν πολύ καλά. Το πλάνο είναι σταθερό σε πειθαρχία και στην τακτική, αλλά τα πάντα έχουν να κάνουν από το αντίπαλο που έχεις να αντιμετωπίσεις».

Σε ερώτηση για το αν έχουν άγχος, ο Γιώργος Δώνης, είπε:

«Περισσότερο άγχος είχα όταν παίξαμε στο πρώτο ματς στην Επανομή, παρά αύριο. Όπως και στο πρωτάθλημα το άγχος το είχα με την Δόξα Δράμας. Θεωρώ ότι ήμουν ιδιαίτερα τυχερός στην ζωή μου έπαιξα τελικούς πήρα παραστάσεις τώρα τρίτη φορά σε τελικό.

Όλη αυτή την εμπειρία ξέρω πώς είναι προσπαθώ να την περάσω στους παίκτες. Ψάχνω ένα τρικ να την περάσω στους παίκτες. Θα προτιμούσα και έναν τελικό να μην είναι κόντρα σε τόσο μεγάλες ομάδες».

Για το αν θα παίξουν οι Τάτος και Μήτρογλου, τόνισε:

«Δεν μπορώ να πω την ενδεκάδα. Αλλά μετά την απόφαση του Ολυμπιακού να είναι διαθέσιμοι οι παίκτες, τότε θα αποφασίσω εγώ. Θα σας πω τι είπα σε Μήτρογλου και Τάτο. Θέλω να τους δω μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να μην μπορεί να πει τίποτα κανένας.

Πιστεύω πως και στις δύο περιπτώσεις οι παίκτες θα βγουν χαμένοι, γιατί υπάρχει καχυποψία στην Ελλάδα. Αν δεν παίξουν καλά θα πουν ότι δεν έπαιξαν καλά εναντίον του Ολυμπιακού.

Αν παίξουν καλά και ο ένας σκοράρει και ο άλλος είναι ο καλύτερος παίκτης θα δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα τους. Αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Θα χαρώ να παίξουν όπως ξέρουν».

Για το ενδεχόμενο επανάληψης των περσινών επεισοδίων, είπε:

«Αυτό που έγινε πέρσι έγινε από μια μερίδα των οπαδών της ΑΕΚ. Ο υπόλοιπος κόσμος αποδοκίμασε και άνθρωποι της ΑΕΚ μας χειροκρότησαν. Όταν κάνω μια δήλωση δεν περιλαμβάνει όλο το κόσμο, αλλά μια μερίδα, Δεν φοβάμαι για αύριο πιστεύω ότι είναι καλύτερες συνθήκες και όσοι έρθουν να το απολυόσουν».

Τέλος, για Βαλβέρδε και το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, τόνισε:

«Μιλάτε σε ένα άνθρωπο ο οποίος δεν συγκρίνει ποτέ Έλληνες και ξένους προπονητές. Πέρα από το πλάνο και το σχέδιο που εφαρμόζει στο γήπεδο, είναι ένας άνθρωπος τον οποίο ποτέ δεν έχω δει να εξοργίζεται.

Σε αντίθεση με μένα είναι ήρεμος και έχει προσφέρει παρά πολύ στον Ολυμπιακό. Ο Βαλβέρδε αφήνει έργο στον Ολυμπιακό, μια ομάδα με πλάνο φιλοσοφία και σοβαρότητα».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ