2012-04-27 12:45:07
Φωτογραφία για Εκατοντάδες σκυλιά που προορίζονταν για έδεσμα σε Κινέζικα εστιατόρια σώθηκαν λίγο πριν φτάσουν στα πιάτα των εστιατορίων
Διαβάστε πως σώθηκαν 505 σκυλιά στην Κίνα

Περίπου 200 ακτιβιστές κινητοποιήθηκαν για να σταματήσουν φορτηγό που μετέφερε 505 σκυλιά τα οποία είχαν στοιβαχτεί σε 156 μικροσκοπικά κλουβιά. Το φορτηγό εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε σε αυτοκινητόδρομο της Γιουνάν.

Συγκεκριμένα, οι ακτιβιστές έκαναν μπλόκο με τα αυτοκίνητα τους στο φορτηγό, φωτογράφησαν το αποτρόπαιο θέαμα και ανέβασαν αμέσως τις φωτογραφίες στα social media.

Οι εικόνες που δημοσιεύτηκαν μαζί με σχόλια στο Twitter και το Weibo (Κινέζικο social media), είχαν ως αποτέλεσμα να ξεσπάσει διεθνής κατακραυγή και η αστυνομία να αναγκαστεί να σταματήσει το φορτηγό στην επόμενη πύλη διοδίων. Παρόλα αυτά, αρκετά από τα άτυχα ζώα είχαν ήδη χάσει τη ζωή τους κατά τη μεταφορά στον σφαγέα τους.

Οι ακτιβιστές παρατήρησαν μάλιστα ότι τα περισσότερα από τα σκυλιά είχαν πάνω τους τα κολάρα με τα ονόματα τους κάτι που δείχνει πως είχαν κλαπεί από τα αφεντικά τους. Τα σκυλιά και οι γάτες θεωρούνται ένα από τα "γκουρμέ" εδέσματα στην Κίνα καθώς υποτίθεται πως η κατανάλωση τους κρατάει το σώμα ζεστό στο κρύο του χειμώνα. Ωστόσο, οι ακτιβιστικές κινήσεις των Κινέζικων φιλοζωικών οργανώσεων αναμένονται να οδηγήσουν σε ψήφιση νόμου που θα απαγορεύει τη σφαγή των κατοικίδιων για χρήση τους ως κύρια πιάτα σε ακριβά και μη, εστιατόρια.
news247
Tsouvali
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γ@μ@το video No 33 - Season Finale!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γ@μ@το video No 33 - Season Finale!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ