2012-04-27 10:03:05
Φωτογραφία για Αν θέλει ας είναι πρωθυπουργός η Αλέκα
ΚΑΛΟ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟΑίσθηση προκάλεσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έκανε "άνοιγμα" στον Πάνο Καμμένο ενώ τάχθηκε υπέρ συνεργασίας των κομμάτων της Αριστεράς, λέγοντας ότι "άμα θέλει ας είναι πρωθυπουργός η Αλέκα". O κ. Τσίπρας ανέφερε σε συνέντευξή του ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες και αν χρειαστούν "πέντε ψήφους του Καμμένου" και εκείνος τις δώσει ως ανοχή ή ως στήριξη "δεν θα του πούμε δεν τις θέλουμε, συνεχίστε με το Μνημόνιο".

Διευκρίνισε πάντως ότι το κύριο δεν είναι τι θα πράξει ο κ. Καμμένος αλλά αν θα υπάρξει ένας σκληρός πυρήνας πλειοψηφίας στη Βουλή, αποτελούμενος από δυνάμεις της Αριστεράς, ακόμη και με πρωθυπουργό την Παπαρήγα.

"Άμα η Αλέκα θέλει να γίνει πρωθυπουργός, ας γίνει πρωθυπουργός. Εμάς μας ενδιαφέρει το ποια θα είναι η γραμμή, ποια θα είναι η κατεύθυνση, ποιο θα είναι το πρόγραμμα της κυβέρνησης" ανέφερε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας παράλληλα ότι είναι πολιτικές οι διαφωνίες της κ. Παπαρήγα και δεν έχουν να κάνουν με τις θέσεις.


Απάντηση των "Ανεξάρτητων"

Σε ανακοίνωσή τους οι "Ανεξάρτητοι Έλληνες" απαντούν στον κ. Τσίπρα: "Η Εθνική Αντιπρόταση,το κυβερνητικό πρόγραμμα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, είναι σαφές και συγκεκριμένο. Όταν μας δώσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα καλέσουμε μέσα στη Βουλή να το ψηφίσουν όποιοι συμφωνούν με αυτό, χωρίς εκπτώσεις στα αντισυνταγματικά μνημόνια , τους τοκογλύφους δανειστές, τα εθνικά μας ζητήματα και άλλα κρίσιμα θέματα όπως το μεταναστευτικό. Εμείς εν κρυπτώ ή παρασκηνιακές συμφωνίες δεν κάνουμε".

Οι δηλώσεις Τσίπρα προκάλεσαν αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο μέσω της εκπροσώπου του, Φώφης Γεννηματά αναφέρει πως ο κ. Τσίπρας "κάνει το μεγάλο άλμα και είναι έτοιμος να συνεργαστεί με την κ. Παπαρήγα και τον κ. Καμμένο. Άρα οι Έλληνες ξέρουν τι έχουν μπροστά τους και μπορούν να διαλέξουν".
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ