2012-04-27 07:28:37
Φωτογραφία για Α.ΜΕΡΚΕΛ: Όχι στην επαναδιαπραγμάτευση του Δημοσιονομικού Συμφώνου
Τη θέση της κατά της επαναδιαπραγμάτευσης του ευρωπαϊκού Δημοσιονομικού Συμφώνου επανέλαβε η καγκελάριος της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοσιογραφικό όμιλο WAZ σημείωσε πως το Σύμφωνο, που υπογράφηκε από 25 χώρες-μέλη της ΕΕ και έχει ήδη επικυρωθεί από ορισμένες από αυτές, «δεν είναι διαπραγματεύσιμο» τόνισε.

«Όσον αφορά τον προβληματισμό για την ανάπτυξη, που ορισμένοι την επικαλούνται τώρα, εδώ και καιρό είναι ο δεύτερος πυλώνας της πολιτικής μας, πλάι στα υγιή δημόσια οικονομικά» πρόσθεσε, αναφερόμενη σε πρόσφατες δηλώσεις του Σοσιαλιστή υποψήφιου για την προεδρία της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Την Τετάρτη ο Ολάντ είχε αναφερθεί σε μια «επαναδιαπραγμάτευση» του Δημοσιονομικού Συμφώνου ώστε να ενσωματωθεί σε αυτό μια μεγάλη αναπτυξιακή πρωτοβουλία που θα το συμπληρώνει.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, η Μέρκελ πρόσθεσε ότι η «καλή συνεργασία» μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας θα συνεχιστεί, όποιος και αν εκλεγεί πρόεδρος της Γαλλίας στις 6 Μαΐου αφού «στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών αντιπαρατίθενται δύο φιλοευρωπαίοι πολιτικοί». Επανέλαβε ότι η στήριξή της στον Νικολά Σαρκοζί εξηγείται από την εγγύτητα των πολιτικών κομμάτων τους και από το γεγονός ότι εργάστηκαν μαζί «για το καλό της Ευρώπης» κατά τη διάρκεια της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ