2012-04-27 06:45:03
Φωτογραφία για Άρχισε η κατασκευή νέας σαρκοφάγου στο Τσερνόμπιλ
Είκοσι έξι χρόνια μετά την έκρηξη στο Τσερνομπίλ –που προκάλεσε την χειρότερη πυρηνική καταστροφή στην Ιστορία - η Ουκρανία άρχισε...την κατασκευή μιας νέας σαρκοφάγου στον αντιδραστήρα αριθμός 4 του πυρηνικού σταθμού.

Το νέο κέλυφος από μπετόν και χάλυβα που θα κατασκευαστεί γύρω από τα ακόμη ραδιενεργά συντρίμμια του αντιδραστήρα θα έχει ύψος 105 μέτρα, μήκος 150 μέτρα και πλάτος 260 μέτρα.

Η νέα σαρκοφάγος και οι γύρω εγκαταστάσεις, μεταξύ των οποίων ένας χώρος αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων, θα κοστίσουν περίπου 1,31 δισεκ. δολάρια και θα ολοκληρωθούν ως το 2015.

Ο πρόεδρος Βίκτορ Γιανουκόβιτς ήταν επικεφαλής της τελετής για την έναρξη της κατασκευής της νέας σαρκοφάγου βαθιά μέσα στη ζώνη εκκένωσης γύρω από το Τσερνόμπιλ, μια μολυσμένη από ραδιενέργεια περιοχή έκτασης 2.600 τ.χ. στη βόρεια Ουκρανία.

Δεκάδες εργάτες έχασαν τη ζωή τους ενώ χιλιάδες αρρώστησαν από την έκθεσή τους στη ραδιενέργεια μετά το δυστύχημα της 26ης Απριλίου 1986 κατά το οποίο σημειώθηκε τήξη του πυρήνα του αντιδραστήρα αριθμός 4.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ