2012-04-27 05:58:04
Φωτογραφία για «Μουσική» διαδήλωση διαμαρτυρίας κατά του Μπράιβικ
Περίπου 40.000 Νορβηγοί συγκεντρώθηκαν σε μια πλατεία του Όσλο που βρίσκεται κοντά στο δικαστήριο όπου δικάζεται ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ... για να τραγουδήσουν το τραγούδι «Παιδιά του Ουράνιου Τόξου», όπως ανακοίνωσε η αστυνομία. Στην συγκέντρωση παρευρέθησαν Ο δημιουργός και τραγουδιστής του τραγουδιού, Λίλεμπγερν Νίλσεν, και ο υπουργός Πολιτισμού της Νορβηγίας.

Χιλιάδες ακόμη άνθρωποι συγκεντρώθηκαν και σε άλλες πόλεις της Νορβηγίας και τραγούδησαν το τραγούδι που μισεί ο Μπράιβικ, ο οποίος δήλωσε την Τετάρτη στο δικαστήριο ότι ο συνθέτης του είναι μαρξιστής και το τραγούδι όργανο «μαρξιστικής πλύσης εγκεφάλου».

Το νορβηγικό τραγούδι είναι διασκευή του "My Rainbow Race" του Πιτ Σίγγερ. "Μαζί θα ζήσουμε, κάθε αδελφός και αδελφή, εγγονοί του ουράνιου τόξου και μιας εύφορης γης", είναι τα λόγια του ρεφρέν.

«Αισθάνθηκα ότι κακοποιείται ένα τραγούδι με το οποίο μεγάλωσα και που τραγουδάω στο παιδί μου», εξήγησε η Λιλ Χένεβαγκ, μία από τις δύο Νορβηγίδες που πήραν την πρωτοβουλία για την πρόσκληση.

Αφού τραγούδησε, το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο Όσλο πραγματοποίησε πορεία προς το σημείο όπου βρίσκεται το δικαστήριο.

Η δίκη του Μπράιβικ συνεχίστηκε σήμερα για ένατη ημέρα, με τις καταθέσεις επιζώντων της βομβιστικής επίθεσης εναντίον της έδρας της κυβέρνησης στο κέντρο του Οσλο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ