2012-04-27 00:11:03
Φωτογραφία για Stefan Effenberg, ο μεγάλος Γερμανός αρχηγός
Όλοι στον προχθεσινό μεγάλο ημιτελικό μεταξύ Ρεάλ και Μπάγερν απολαύσαμε ένα τρομερό ματς με φοβερό ρυθμό και μια μεγάλη... ανατροπή στο τέλος για την Μπάγερν που την οδήγησε στον μεγάλο τελικό. Ο Bastian Schweinsteiger ήταν ένα από τα πρόσωπα του αγώνα καθώς παρά τους προηγούμενους τραυματισμούς του κατάφερε να βγάλει και τα 120 λεπτά σε φουλ ρυθμό αλλά και σκόραρε το νικητήριο πέναλτυ. Σε πολλούς έφερε αναμνήσεις από έναν από τους πιο εμβληματικούς παίχτες της Μπάγερν, και σημαία της για αρκετά χρόνια, τον Stefan Effenberg, πρόσωπο με το οποίο αποφασίσαμε να ασχοληθούμε σήμερα.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΘΗΤΕΙΕΣ ΣΕ ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ ΚΑΙ ΜΠΑΓΕΡΝ

Ο μεγάλος Γερμανός γεννήθηκε στο Αμβούργο το 1968, με την Μπορούσια του Γκλάντμπαχ να αποτελεί τον πρώτο σταθμό της ποδοσφαιρικής του καριέρας σε ηλικία 19 ετών. Η πρώτη του θητεία στην Γκλάντμπαχ κράτησε 3 χρόνια, τραβώντας τότε τα βλέμματα της μεγάλης Μπάγερν που τον απέκτησε το 1990. Στα 2 χρόνια της πρώτης του θητείας και εκεί ο Effenberg πραγματοποίησε καλές εμφανίσεις, χωρίς όμως αυτές να συνοδεύονται από κάποια διάκριση για τους Βαυαρούς.


Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ

Η επιστροφή στην Μπάγερν του επίσης μεγάλου Λόταρ Ματτέους, οδήγησε τον Effenberg στην Ιταλία και την Φιορεντίνα, η οποία όμως υποβιβάστηκε στην μοναδική χρονιά που έπαιξε εκεί στο πλάϊ των Laudrup και Batistuta. Επέστρεψε στην Γκλάντμπαχ για μια 2η θητεία στην οποία οι εμφανίσεις του ήταν εντυπωσιάκές. Η Μπάγερν αποφάσισε να τον ξαναποκτήσει. Η συνέχεια της 2ης θητείας του στους Βαυαρούς ήταν άκρως καλύτερη για τον σύλλογο καθώς κατέκτησε 3 πρωταθλήματα, 1 Τσάμπιονς Λιγκ (όπου ο Effenberg ευστόχησε στην διαδικασία των πέναλτυ απέναντι στην Βαλένθια), 1 κύπελλο Γερμανίας και 3 Σούπερ Καπ, δημιουργώντας μια μίνι αυτοκρατορία. Μάλιστα στο Τσάμπιονς Λιγκ ανδείχθηκε το 2000-2001 ως ο πιο πολύτιμος παίχτης του τουρνουά.

Η ΦΥΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΗΣ ΚΑΡΙΕΡΑΣ ΤΟΥ

Το 2002, σε ηλικία 34 ετών έφτασε, γι’ αυτόν το πλήρωμα του χρόνου αποχωρώντας από την Μπάγερν. Πήγε στους λύκους της Wolfsburg στους οποίους αγωνίστηκε για 1 σεζόν. Ύστερα, όπως και άλλοι μεγάλοι παίχτες έκανε και ένα οδοιπορικό για μια σεζόν από το Κατάρ και την Αλ-Αράμπι, μη λέγοντας όχι στα πετροδόλαρα των Αράβων.

ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο Effenberg παρότι ήταν ένας καλός παίχτης δεν έγραψε πολλές συμμετοχές με την Εθνική ομάδα την Γερμανίας. Πραγματοποίησε μόνο 35 εμφανίσεις ενώ σε επίπεδο νέων είχε αγωνιστεί με την τότε ομάδα της Δυτικής Γερμανίας.

ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ

Ο Effenberg υπήρξε μια αρχηγική μορφή στους αγωνιστικούς χώρους. Ο θερμός χαρακτήρας του έχει προκαλέσει διάφορα περιστατικά στην ζώη του τα οποία έχουν καταγραφεί.

Το 1991 δήλωσε για έναν παίχτη της Κορκ Σίτι πως ήταν σαν τον παππού του!(Ο παίχτης αυτός σημειωτέον σκόραρε στο τότε ματς)

Στο Μουντιάλ του 94′ έκανε άσεμνη χειρονομία στους φιλάθλους με αποτέλεσμα να γυρίσει όπως όπως σπίτι του.

Στα τέλη του 1990 άφησε την γυναίκα του για την γυναίκα ενός συμπαίκτη του.

Το 2001 επιτέθηκε σε γυναίκα σε κλαμπ

Το 2002 χαρακτήρισε του άνεργους της Γερμανίας ως τεμπέλιδες

Το 2003 στο Μπράουνσβάιγκ αποκάλεσε έναν αστυνομικό κ………α.

Παρόλα αυτά όμως πάντα θα μείνει στην ιστορία (ιδιαίτερα του Βαυαρικού συλλόγου) για τον αρχηγικό του χαρακτήρα μέσα στο γήπεδο, την μαχητικότητα του και τον τσαμπουκά του.

angrybets.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ