2012-04-26 20:24:31
Φωτογραφία για ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Τους ελέγχους σε διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας που διαμένει μεγάλος αριθμός μεταναστών και τα οποία αποτελούν κίνδυνο εστιών μόλυνσης, ξεκίνησαν από την Πέμπτη οι αστυνομικές αρχές σε συνεργασία με το Κ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, ελέγχθηκαν χώροι σε τρεις πολυώροφες πολυκατοικίες του κέντρου της Αθήνας (Αγίου Κωνσταντίνου, Χαλκοκονδύλη, Μενάνδρου) για τις οποίες υπήρχαν σχετικές πληροφορίες από πολίτες.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε διαμέρισμα της οδού Μενάδρου, βρέθηκαν, κατά τη διάρκεια της έρευνας που έγινε παρουσία Εισαγγελικού Λειτουργού, συνολικά είκοσι ένας μετανάστες. Από αυτούς, οι έξι προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αθηνών, καθώς δεν έφεραν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής και κρατούνται για επιστροφή στη χώρα τους.

Ακόμη συνελήφθη ένας Έλληνας ο οποίος εισέπραττε από τους μετανάστες 3 - 5 ευρώ την ημέρα/ανά άτομο για λογαριασμό του ιδιοκτήτη για την εξασφάλιση της στέγης, ενώ ο ιδιοκτήτης αναζητείται από τις αρχές.


Οι 21 μετανάστες εξετάστηκαν από τους γιατρούς του Κ.ΕΛ.Π.ΝΟ που συμμετέχουν στα μικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ, του ΣΔΟΕ και του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχουν μολυσματικές ή μεταδοτικές ασθένειες ή άλλα λοιμώδη νοσήματα, ενώ οι οκτώ από αυτούς υπεβλήθησαν σε ακτινογραφικό έλεγχο από τις κινητές μονάδες ελέγχου.

Επίσης, δύο διαμερίσματα ελέγχθησαν από τα στελέχη της κινητής μονάδας ελέγχου του ΚΕΛΠΝΟ για να διαπιστωθεί εάν αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

Οι έλεγχοι διαμερισμάτων σε διάφορες περιοχές της Αθήνας θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση.
 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ