2012-04-26 18:50:37
Φωτογραφία για «Μπορεί να πάρει το Πρωτάθλημα ο Kimi»
Πρόσωπο των ημερών και μια από τις πλέον αντικομφορμιστής φιγούρες που πέρασαν ποτέ από το paddock της Formula 1. 

Ο Kimi Raikkonen επέστρεψε φέτος μετά από 2 χρόνια περιπλάνησης σε άγνωστα λημέρια ως άλλος «εμπειριών συλλέκτης», πιο ώριμος και κατασταλαγμένος στο... φυσικό του περιβάλλον.

Στα 32 του και έχοντας ήδη ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο πλαμαρέ του, αυτό με την Ferrari το 2007, ο Φινλανδός πιλότος της Lotus F1 επέστρεψε όχι απλά για να συμπληρώσει το γκριντ, αλλά για να πρωταγωνιστήσει.

Η προσαρμογή του σε αυτήν την νέα εποχή του σπορ ήταν άμεση και μόλις στον 4ο αγώνα του, ο «iceman» ανέβηκε στο βάθρο τερματίζοντας 2ο στο Μπαχρέιν, έχοντας ξεκινήσει από την 11η θέση. Με εκπληκτικό ρυθμό, «έστυψε» το μονοθέσιό του και αν ήταν λίγο πιο τυχερός ενδεχομένως να είχε πανηγυρίσει και τη νίκη.

Ο συμπατριώτης του και παλιός αγωνιζόμενος της F1, Mika Salo, πιστεύει ότι αν η Lotus έχει τον προϋπολογισμό για να εξελίξει το μονοθέσιό της κατά τη διάρκεια της χρονιάς, τότε ο Raikkonen μπορεί να «χτυπήσει» το Πρωτάθλημα.


«Μέχρι στιγμής η Lotus είναι η πιο σταθερή ομάδα. Ήταν γρήγορη σε όλους τους αγώνες που έχουν γίνει ως τώρα. Yπό αυτήν την έννοια, η κατάσταση του Kimi δείχνει πολύ καλή. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο να παλέψει μέχρι το τέλος για το Πρωτάθλημα, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι η Lotus θα συνεχίσει να εξελίσσει το μονοθέσιό της», λέει χαρακτηριστικά ο Salo.

Mετά τους πρώτους 4 αγώνες ο Raikkonen απέχει 19 βαθμούς από τον καλό του φίλο, Sebastian Vettel που οδηγεί την κούρσα του Πρωταθλήματος (53 έχει ο Γερμανός, 34 ο Φινλανδός).

Πηγή: www.e-go.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ