2012-04-26 15:47:16
Φωτογραφία για Τιμάει με άγαλμα τον Σερ Μπόμπι Ρόμπσον η Νιούκαστλ
Άγαλμα του Σερ Μπόμπι Ρόμπσον αποφάσισε να κατασκευάσει η Νιούκαστλ έξω από το γήπεδό της. Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ.

Έναν εκ των μεγαλύτερων προπονητών που πέρασαν από την ίδια και τα αγγλικά γήπεδα γενικότερα είναι έτοιμη να τιμήσει η Νιούκαστλ.

Ο λόγος για τον Σερ Μπόμπι Ρόμπσον, προπονητή της Νιούκαστλ από το 1999 ως το 2004.

Ο αγγλικός σύλλογος, οπαδός του οποίου ήταν ο Ρόμπσον, αποφάσισε να τιμήσει τον εκλιπών στις 6 Μαΐου, στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, αυτόν με τη Μάντσεστερ Σίτι. Έτσι θα τοποθετήσει έξω από τη Νότια εξέδρα ένα χάλκινο άγαλμα του Ρόμπσον, ύψους 9,5 ποδιών (3 μέτρων περίπου), ενώ η τελετή να είναι προγραμματισμένη για τις 12.30 (ώρα Ελλάδας). Το παρών αναμένεται να δώσουν αρκετοί πρώην συνεργάτες του, αλλά και ο Άλαν Πάρντιου, προπονητής της Νιούκαστλ, με το τεχνικό του επιτελείο.

Επ' αυτού ο Ντέρεκ Λάμπιας, εκτελεστικός διευθυντής του συλλόγου, δήλωσε:"Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα τιμήσουμε τον Σερ Μπόμπι Ρόμπσον. Ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος και πρέσβης του συλλόγου και της πόλης. Πέτυχε εξαιρετικά πράγματα όσο ήταν προπονητής της Νιούκαστλ και αυτό το άγαλμα θα είναι για να τον θυμόμαστε".


Από την πλευρά της η Ελίς Ρόμπσον είπε: "Είναι πολύ ταιριαστό που υπάρχει ένα μνημείο του Μπομπ έξω από το γήπεδο της Νιούκαστλ. Εδώ άρχισε η αγάπη του για το ποδόσφαιρο. Όταν ήταν μικρός ερχόταν με τον πατέρα του και είναι πολύ πιθανό το σημείο που περίμενε για να μπει, να έχει τώρα το άγαλμά του".

"Όπου κι αν βρισκόταν ο άντρας μου, ήταν πάντα οπαδός της Νιούκαστλ. Αγαπούσε αυτόν τον σύλλογο και ήταν πολύ περήφανος που διετέλεσε προπονητής του. Νομίζω πως το άγαλμά του είναι υπέροχο και είμαι ευγνώμων προς τη Νιούκαστλ".

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ