2012-04-26 12:58:02
Φωτογραφία για Επισκεφθείτε αξιοθέατα σε όλο το κόσμο μέσα από το photo tours της Google [video]
Κάθε χρόνο, εκατομμύρια άνθρωποι ταξιδεύουν σε διάφορα μέρη του κόσμου για να απολαύσουν τόπους και πολιτισμούς διαφορετικούς από το δικό τους.

Στην διάρκεια του ταξιδιού τραβάνε φωτογραφίες για να έχουν κάτι να θυμούνται από το ταξίδι τους. Όμως καμία από αυτές τις φωτογραφίες δεν καταγράφει πραγματικά την εμπειρία τους.

Την λύση έρχεται να δώσει η Google με το photo tours, μια υπηρεσία που μας ξεναγεί σε ένα 3D περιβάλλον φτιαγμένο από φωτογραφίες που υπάρχουν στο Picasa και το Panaromio.

Για την παραγωγή αυτών των περιηγήσεων, χρησιμοποιούνται προηγμένες τεχνικές για να δημιουργηθεί μια 3D εμπειρία από τις φωτογραφίες που προέρχονται από το κοινό.

Η διαδικασία ξεκινάει με την εύρεση επικαλυπτόμενων φωτογραφιών γύρω από τα αξιοθέατα. Από τις φωτογραφίες, το σύστημά δημιουργεί το 3D σχήμα κάθε αξιοθέατου και υπολογίζει τη θέση και τον προσανατολισμό της κάθε φωτογραφίας. Το Google Maps επιλέγει έπειτα μια σειρά από τις καλύτερες εικόνες και προσθέτει 3D μεταβάσεις ώστε να οδηγούμαστε ομαλά από φωτογραφία σε φωτογραφία σαν να είμαστε κυριολεκτικά στο αξιοθέατο βλέποντάς το από διαφορετικές οπτικές γωνίες.

Απολαύστε το!
e-tek.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ