2012-04-26 12:39:01
Φωτογραφία για Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Αλλάζουμε το κράτος, εξασφαλίζουμε την ασφάλεια
Ο Α. Σαμαράς εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της Αριστεράς... Ισχυρή εντολή για μια σειρά αλλαγών σε θεσμικό επίπεδο ζήτησε ο Αντώνης Σαμαράς παρουσιάζοντας το πρόγραμμα για τους θεσμούς και την ασφάλεια.

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της Αριστεράς, αποδίδοντας σε δικές της ενέργειες και απόψεις τη στάση μέχρι σήμερα του κράτους στα θέματα του ασύλου και της μετανάστευσης.

Ο κ. Σαμαράς εξήγγειλε την κατάργηση του νόμου Ραγκούση και επανέλαβε για μια ακόμη φορά ότι «θα βγάλω τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους».

Ο πρόεδρος της ΝΔ στην ομιλία του τόνισε ότι «πέρα από τις δανειακές συμβάσεις που υπογράφουν οι κυβερνήσεις, πρέπει να υπογράψουμε μια θεμελιώδη σύμβαση με τον λαό!

Και οι ΄Ελληνες είναι λαός, δεν είναι “πληθυσμός”. Και μάλιστα υπερήφανος λαός. Για τη μεγάλη ανατροπή που μπορεί να γίνει μόνο με την ισχυρή εντολή του ελληνικού λαού. Πριν από όλα όμως, να τονίσουμε ότι η αλλαγή αυτή δεν πρόκειται να αρχίσει στις 7 Μαΐου. Έχει ήδη αρχίσει!


Μιλήσαμε για τη μάστιγα της λαθρομετανάστευσης, της εγκληματικότητας,γ ια το αίσχος του λεγόμενου Πανεπιστημιακού ασύλου.

Το έγκλημα δεν πλήττει μόνο δεξιούς ή κεντροδεξιούς, αλλά όλους! Κι όποιος απαγόρευε να μιλάμε γι' αυτά, ήλθε η ώρα να λογοδοτήσει.

Υπάρχουν οι ανάγκες των καθημερινών ανθρώπων. Υπάρχουν οι προτεραιότητες της κοινωνίας. Κι όποιος δεν τις βλέπει, το πληρώνει ακριβά.

Τώρα συνειδητοποιούν όλοι πως δεν υπάρχουν “αριστερές” και «δεξιές» ανάγκες. Δεν υπάρχουν «αριστερές» και δεξιές “προτεραιότητες”.

Κι όποιον τολμούσε να ζητήσει να αλλάξει το νομικό και δικονομικό πλαίσιο αστυνόμευσης τον στιγμάτιζαν αμέσως ως “ακραίο”!

Μέχρι πριν λίγο καιρό, το θέμα της Ασφάλειας θεωρούνταν από κάποιους ακόμα “δεξιά ατζέντα”!

O Νόμος Ραγκούση για Ιθαγένεια καθιστά την Ελλάδα “μαγνήτη” στην προσέλκυση παράνομων μεταναστών. Εμείς θα τον καταργήσουμε αμέσως.

Και τώρα ο υπουργός του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να “καθαρίσει” το κέντρο της Αθήνας. Ειλικρινής μεταμέλεια;

Ξέρετε έστω κι ένα κράτος στον κόσμο που θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο; Κι όμως εδώ έγινε!

Πριν ένα χρόνο περίπου τo ΠΑΣΟΚ με τη συνεργασία ακτιβιστών της Αριστεράς, δημιούργησαν το επεισόδιο της Υπατείας.

Τώρα το άσυλο έχει πια καταργηθεί νομικά. Στην πράξη βέβαια, δεν έχει καταργηθεί ακόμα. Αυτό θα συμβεί μετά την 7η Μαΐου.

Καταγγείλαμε την “επαναστατική γυμναστική” που κάνουν λίγες δεκάδες κομματικοί στρατιώτες παραλύοντας την οικονομική ζωή της πόλης.

Και η Αριστερά που μέχρι τότε χάλαγε τον κόσμο, περιορίστηκε να σιωπά.Η απλώς να μουρμουρίζει.

Τα βάλαμε στην ατζέντα της κοινωνίας. Το ΠΑΣΟΚ που ως τότε σέρνονταν πίσω από τις εμμονές της Αριστεράς, άρχισε να ταλαντεύεται.

Μιλήσαμε με την ευθύνη ενός κόμματος που, ό,τι λέει σήμερα, θα πρέπει να το κάνει αύριο. Και μιλήσαμε έξω από τα δόντια.

Όσοι διαδήλωναν κατά της δικτατορίας το έκαναν με ακάλυπτο πρόσωπο.Κι αυτοί ήταν αγωνιστές. Κι αυτοί διέτρεχαν κινδύνους.

Θα βγάλω τις κουκούλες από τους κουκουλοφόρους. Τέρμα κι αυτή η ντροπή!

Στην Ελλάδα θα ισχύσουν όσα ισχύουν σ'όλες τις δημοκρατικές χώρες. Και σε ότι αφορά τις πορείες και σε ό,τι αφορά τις απεργίες.

Σεβόμαστε απόλυτα τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Ιδιαίτερα σε τέτοιες εποχές. Αλλά εδώ τα προνόμια των λίγων διαλύουν τους πολλούς».
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Το πραγματικό ερώτημα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Το πραγματικό ερώτημα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ