2012-04-26 10:49:06
Φωτογραφία για PIMCO: Η Γερμανία θα υποστεί πιέσεις αν δεν φτιάξουν τα πράγματα στην ευρωζώνη
Προειδοποίηση που οφείλει να την λάβει πολύ σοβαρά υπ'όψιν της η Γερμανία έστειλε ο Μοχάμεντ Ελ Εριάν, επικεφαλής της Pimco, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης ομολόγων του πλανήτη, σε συνέντευξη στο οικονομικό δίκτυο CNBC. «Σήμερα η Γερμανία είναι ένα καλό σπίτι σε μία κακή γειτονιά», αναφέρει χαρακτηριστικά εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «μέσα στους επόμενους μήνες κάτι θα πρέπει να αλλάξει. Είτε η γειτονιά θα πρέπει να γίνει καλύτερη ή το σπίτι θα υποστεί πιέσεις».

Και συνέχισε: «Βρισκόμαστε σε ένα επώδυνο ταξίδι προς έναν ασυνήθιστο προορισμό, που κρατά τρία με πέντε χρόνια. Το χρονικό διάστημα εξαρτάται από τους πολιτικούς και αυτοί αναβάλλουν συνεχώς την απομόχλευση, κάτι που κάνει το ταξίδι ακόμη πιο αβέβαιο. Στην Ευρώπη, για παράδειγμα, τα επώδυνα μέτρα λιτότητας - συνδυασμένα με «διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που ενισχύουν την ανάπτυξη» - είναι απαραίτητα για την Ελλάδα αλλά όχι για τη Γερμανία».

«Στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, τώρα είναι ο καιρός για διαφοροποίηση. Μην προστρέχετε στους γενικούς τίτλους, γιατί θα σας παραπλανήσουν», συμβουλεύει τους επενδυτές, προσθέτοντας ότι «δυστυχώς τα εύκολα κέρδη είναι πίσω μας».

Τέλος, συμβουλεύει τους επενδυτές να στραφούν σε εταιρείες με ισχυρά περιθώρια κέρδους, χαμηλά χρέη και προοπτική ανάπτυξης.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ