2012-04-26 07:46:25
Φωτογραφία για Τηλεμαχίες ναι ή οχι;
Στη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών, η οποία συνεδριάζει σήμερα στις 15.00, αναμένεται να κριθεί η τύχη των ντιμπέιτ μεταξύ των πολιτικών αρχηγών που μέχρι στιγμής είναι στον αέρα, ενώ απομένουν μόλις λίγες ημέρες για να πέσει η αυλαία της προεκλογικής περιόδου.

Τη διευρυμένη Διακομματική Επιτροπή Εκλογών συγκάλεσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν τα κόμματα που διαθέτουν πλήρεις συνδυασμούς υποψηφίων βουλευτών τουλάχιστον στο 70% των εκλογικών περιφερειών της χώρας, βάσει των διατάξεων του άρθρου 43 παρ. 2 της νομοθεσίας για την εκλογή βουλευτών (Π.Δ 26/2012).

Η ΝΔ είχε ζητήσει την παραπομπή του ζητήματος των τηλεμαχιών στη Διακομματική, «προκειμένου να βρεθεί και να συμφωνηθεί μια νέα διαδικασία, που δεν θα περιορίζεται σε τηλεοπτικούς μονολόγους, αλλά θα εγγυάται ουσιαστικό διάλογο και ενημέρωση των πολιτών».

Το θέμα, πάντως, των ντιμπέιτ βρίσκεται στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με τον κ
. Βενιζέλο να κατηγορεί χθες τον κ. Σαμαράς ότι δεν θέλει τον τηλεοπτικό διάλογο, διότι «δε νοιώθει τη σιγουριά που απαιτείται για τις θέσεις που υποστηρίζει και για τη στρατηγική της κομματικής αυτοδυναμίας του κομματικού εγωισμού και της δικής του προσωπικής επιδίωξης για την κατάληψη της πρωθυπουργίας».

Απαντώντας ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, υποστήριξε πως «είναι, τουλάχιστον, κωμικό, ο κ. Βενιζέλος να κατηγορεί τον κ. Σαμαρά για σταθερότητα απόψεων και θέσεων».

«Και εάν ο ίδιος προσπαθεί να ξεχάσει αυτά που έλεγε, εμείς του θυμίζουμε ότι: Είναι ο ίδιος που μιλούσε -τον περασμένο Ιούνιο- για “πάτο στο βαρέλι”, αλλά πάτος δεν μπήκε, είναι ο ίδιος που -μόλις πρόσφατα – ισχυριζόταν ότι ήταν, δήθεν, εναντίον του μνημονίου, αλλά τον κάρφωσε ο Γ. Παπακωνσταντίνου, αποκαλύπτοντας πως τόσο ως υπουργός, όσο και ως νομικός, ήταν βασικός συντάκτης του, είναι ο ίδιος που υποστήριζε ενθουσιωδώς το τυχοδιωκτικό δημοψήφισμα, για να υποχωρήσει ατάκτως, μετά τις εσωτερικές και διεθνείς αντιδράσεις, είναι ο ίδιος που βεβαίωνε πως δεν θα έμπαινε χαράτσι, μέσω της ΔΕΗ, ώσπου το επέβαλε κι αυτό. Η σταθερότητα θέσεων σε όλο τους το μεγαλείο», σημείωσε ο κ. Μιχελάκης.
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ