2012-04-26 04:28:10
Φωτογραφία για H πρώτη instagram φωτογράφηση
Το instagram, η εφαρμογή του 2011 σύμφωνα με την Apple, χρησιμοποιείται σε haute couture φωτογράφιση μόδας.

H πρόσφατη αγορά της εφαρμογής (App) Ιnstagram από το Facebook προς ένα δισεκατομμύριο δολάρια είναι η απόδειξη ότι η δημιουργικότητα κατακτά το χώρο της τεχνολογίας και του marketing (πως αλλιώς; )με ραγδαίους ρυθμούς.

Οι intagramers είναι όλο και περισσότεροι, και πολύ από αυτούς εντυπωσιακά ταλαντούχοι. Η επιτυχία του instagram είχε σίγουρα να κάνει με την κεντρική ιδέα της διαδικτυακής κοινότητας, που υπάρχει πια πάντού στον ψηφιακό κόσμο, αλλά και με το χώρο που αφήνει στον instagramer να παίξει με την analog αισθητική. Είναι ίσως παράδοξο αλλά η τα ρετρό 60′s και 70′s χρώματα των «φιλμάτων» φωτογραφικών μηχανών ασκούν επιρροή στους πιστούς του ψηφιακού κόσμου. Νοσταλγία; Νεο-ρομαντισμός; Ποιος ξέρει; Σε οποιαδήποτε περίπτωση το instagram άνοιξε το δρόμο για την εξάπλωση της street αισθητικής και του ρεπορτάζ δρόμου, όπου ο καθένας μπορεί να μοιραστεί τις σκέψεις του με τους άλλους, χρησιμοποιώντας τη δύναμη που δίνει στον άνθρωπο η φωτογραφία.

Στο παρακάτω editorial ο φωτογράφος Nick Knight χρησιμοποιεί τη νέα αυτή ποπ τεχνική ως τέχνη, για να δημιουργήσει ένα υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα όπου η Cara Delevingne φορώντας κοσμήματα Fabergé, Van Cleef and Arpels και Cartier.
jenny.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ