2012-04-25 23:46:34
Φωτογραφία για Αξονα Βερολίνου-Ρώμης για την ανάπτυξη ονειρεύονται ιταλικά ΜΜΕ
«Δημιουργείται άξονας Ρώμης - Βερολίνου, με στόχο την επίτευξη οικονομικής ανάπτυξης» , γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα «Κορριέρε Ντέλλα Σέρα».

«Κύριο ζητούμενο είναι να ξεπερασθεί η οικονομική κρίση με κατάλληλες πολιτικές, που να μπορούν να στηρίξουν την ανάπτυξη ενόψει της Ευρωπαϊκής Συνόδου του Ιουνίου», γράφει η «Κορριέρε».

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου, «οι επαφές των δυο κυβερνήσεων είναι συνεχείς» και η κίνηση αυτή μπορεί να συνδέεται, έμμεσα, και με τα νέα δεδομένα των γαλλικών εκλογών, με την πολιτική αστάθεια στην Ολλανδία, όπως και με τις μεγάλες δυσκολίες που συναντά η Ισπανία στο να εφαρμόσει το πρόγραμμα λιτότητας.

Η εφημερίδα «Λα Ρεπούμπλικα» προβάλλει, επίσης, στην διαδικτυακή της έκδοση, την σημερινή δήλωση του εκπροσώπου τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Σάιμπερτ, ο οποίος τόνισε ότι «ο Ιταλός Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, έχει απόλυτο δίκιο όταν μιλά για ανάπτυξη». Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα η δήλωση αυτή του εκπροσώπου της καγκελαρίας «εκλαμβάνεται ως κριτική στην γραμμή δημοσιονομικής πειθαρχίας που επιβλήθηκε, μέχρι τώρα, από τον γαλλογερμανικό άξονα».
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ