2012-04-25 23:34:51
Φωτογραφία για Παρέμβαση Ιωαννίδη για τα φαινόμενα ρατσιστικής βίας
Την άμεση παρέμβαση των εισαγγελικών αρχών σε περιπτώσεις... ρατσιστικής βίας ζητεί ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιάννης Ιωαννίδης.

Με έγγραφό του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε επισημαίνει την ανάγκη άμεσης και σε βάθος διερεύνησης περιπτώσεων ρατσιστικών εγκλημάτων και την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος όσων προχωρούν σε παράνομες ενέργειες ωθούμενοι από ρατσιστικά κίνητρα.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας αφού επισημαίνει την έλλειψη στατιστικών στοιχείων για την εγκληματικότητα αυτής της μορφής στη χώρα μας ζητεί τη συνδρομή των εισαγγελικών λειτουργών προκειμένου να καταγραφούν τέτοιου είδους ενέργειες. Αυτό διότι, όπως σημειώνει παρατηρούνται αποκλίσεις, τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα στον αριθμό των περιστατικών που δίνουν οι επίσημες ελληνικές αρχές και στα σχετικά στοιχεία διεθνών αλλά και ελληνικών φορέων, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, η Εθνική Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου κ.λπ.
24wro
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ