2012-04-25 13:18:32
Φωτογραφία για «Έχω σώας τα φρένας» επιμένει ο Μπρέιβικ
Στην κατάσταση της ψυχικής του υγείας αναμένεται να αναφερθεί σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Μπρέιβικ θα δηλώσει ότι έχει «σώας τας φρένας» και πως πρέπει να του επιβληθεί ποινή κάθειρξης και όχι εγκλεισμού σε ψυχιατρικό ίδρυμα για τη δολοφονία των 77 ανθρώπων πέρυσι το καλοκαίρι στο Όσλο.

Οι δυο πρώτοι ψυχίατροι που είχαν εξετάσει το δράστη των στυγερών δολοφονιών είχαν αποφανθεί ότι ο Μπρέιβικ είναι ψυχωτικός, αλλά το δικαστήριο ζήτησε και δεύτερη αξιολόγησή του από άλλους ψυχιάτρους που ανακοίνωσαν λίγες ημέρες πριν από την έναρξη της δίκης ότι είναι ποινικά υπεύθυνος.

Ο 33χρονος κατηγορούμενος έχει δηλώσει πως ο εγκλεισμός του σε ίδρυμα είναι «χειρότερος από το θάνατο» και έχει επισημάνει πως η πρώτη ψυχιατρική έκθεση περιέχει, σύμφωνα με τον ίδιο, «περισσότερα από 200 ψέματα».

Πριν αρχίσει η κατάθεση του Μπρέιβικ νωρίς το απόγευμα, στο δικαστήριο θα καταθέσουν οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν από την έκρηξη της βόμβας που είχε τοποθετήσει κοντά στην έδρα της νορβηγικής κυβέρνησης στις 22 Ιουλίου 2011.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
The Eurozone Recession: Are There Alternatives?
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
The Eurozone Recession: Are There Alternatives?
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ