2012-04-25 12:49:17
Φωτογραφία για Eκλογές 2012 – Ο θίασος του παραλόγου
Γράφει η Αργυρώ Χρυσάγη

Βιολόγος MSc ΙΑΣΩ

Υποψ. Βουλευτής Β' Πειραιώς

Λίγες μέρες πριν τις εκλογές παρακολουθούμε να διαδραματίζονται στα πολιτικά τεκταινόμενα της χώρας, σκηνές που θυμίζουν πολύ θέατρο Σκιών από ένα θίασο του παραλόγου.

Μια κυβέρνηση που σχηματίστηκε με πρωτοφανή τρόπο για τα συνταγματικά δεδομένα (αλήθεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας γιατί δεν έδωσε διερευνητικές εντολές) στηριζόμενη από 3 κόμματα που στην πορεία έγιναν 2, οδηγεί στη φυλακή ένα προβεβλημένο στέλεχος του ενός κόμματος και παραλίγο αρχηγό και πρωθυπουργό, για ένα σκάνδαλο πολλών εκατομμυρίων (μήπως και δις;). Το άλλο κόμμα που συγκυβερνά ως συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση ή αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση, κατηγορεί και στηλιτεύει ενώ παράλληλα συγκυβερνά και στηρίζει το κυβερνητικό έργο.

Ο θεμελιώδης νόμος του κράτους το Σύνταγμα, προσαρμόζεται σε ότι υπαγορεύουν οι διεθνείς τοκογλύφοι και οι τοπικοί εντολοδόχοι τους. Είναι η πρώτη φορά από τη μεταπολίτευση που δε σχηματίζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση για να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ίσως γιατί η τωρινή κυβέρνηση βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία εκχώρησης των πάντων στους ξένους προϊσταμένους της.


Η προεκλογική περίοδος συρρικνώνεται στο έπακρο (γιατί άραγε;) τα ΜΜΕ έχουν εφτασφράγιστα κλειστές τις πόρτες τους σε οτιδήποτε αντιμνημονιακό και πατριωτικό ενώ από αρκετούς καλλιεργείται τεχνηέντως η τάση για αποχή από τις εκλογές ώστε τα πρώην κόμματα εξουσίας, κατεβάζοντας τους κομματικούς τους στρατούς (υπάρχουν άραγε ακόμα;) να εξασφαλίσουν τη συγκυβέρνησή τους, ίσως και με τον ίδιο πρωθυπουργό, ως το 2016. Εκείνοι που οδήγησαν τη χώρα στο χείλος της καταστροφής, εναλλασσόμενοι στην εξουσία επί 4 δεκαετίες να κατηγορούν τα άλλα κόμματα για έλλειψη προγράμματος όταν οι ίδιοι που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια οδήγησαν την κατάσταση εδώ.

Είναι πραγματικά απύθμενο θράσος να ζητούν την ψήφο του ελληνικού λαού ξεχνώντας όσα απάνθρωπα επέβαλλαν τους τελευταίους μήνες. Να ευαγγελίζονται την ανανέωση των ψηφοδελτίων όταν οι ίδιοι ως ηθικοί αυτουργοί της κρίσης αποσύρονται, γνωρίζοντας ότι δε θα εκλεγούν και τη θέση τους παίρνουν στρατευμένα άτομα του κομματικού σωλήνα ή γόνοι παλαιών βουλευτών, αρκετοί εκ των οποίων ανεπάγγελτοι.

Αγαπητέ ψηφοφόρε

Απέναντι σε αυτόν τον εσμό των σκανδάλων για τα οποία κατηγορούνται Πασόκ και Νέα Δημοκρατία αλλά και σε απόψεις που κάθε άλλο παρά δημοκρατικές είναι (βλέπε πρόταση Μπαμπινιώτη για ισόβιο υπουργό Παιδείας) η απάντηση είναι αντιμνημονιακή ψήφος και καταβαράθρωση της διαιώνισης του δικομματισμού στην πράξη. Στείλε στη φυλακή ή στο σπίτι τους όσους σε οδήγησαν εδώ και ψήφισε ανθρώπους με ήθος, κουλτούρα, ανθρωπιά, φιλότιμο, επαγγελματική σταδιοδρομία. Ενάντια στις κομματικές αγκυλώσεις και στις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος που πλέον έχουν εκλείψει. Για να μην υποθηκεύσουμε και άλλο το μέλλον των παιδιών μας. Είναι ίσως η μοναδική και τελευταία μας ευκαιρία λίγο πριν την απόλυτη μετατροπή της Ελλάδας σε τριτοκοσμική χώρα. Είναι στο χέρι σου. Μπορείς!
aneksartitoi-ellines
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ