2012-04-25 12:30:06
Φωτογραφία για Αύξηση 6,8% στον προϋπολογισμό της ΕΕ εν μέσω λιτότητας
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να καταθέσει σήμερα, 25 Απριλίου, πρόταση για αύξηση του προϋπολογισμού της ΕΕ κατά 6,8% για το 2013. Το ποσοστό αυτό, που δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί, ισοδυναμεί με 138 δισεκατομμύρια ευρώ Η εν λόγω κίνηση αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση κρατών μελών, που κατά τα τελευταία δύο χρόνια έχουν πρωτοστατήσει στην προσπάθεια επιβολής δημοσιονομικής λιτότητας ως μέσο επίλυσης της κρίσης χρέους που πλήττει τη Γηραιά Ήπειρο.

Επιπλέον, η απόφαση της Επιτροπής έρχεται στον απόηχο της διάλυσης της ολλανδικής κυβέρνησης, που παραιτήθηκε λόγω αδυναμίας να συγκεντρώσει κοινοβουλευτική στήριξη για την υπερψήφιση προτεινόμενων περικοπών. Οι περικοπές θα προσάρμοζαν τον προϋπολογισμό της χώρας στις αυστηρές απαιτήσεις του νέου δημοσιονομικού συμφώνου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παρά τις πιθανές αντιδράσεις κρατών, που ενδέχεται να κατηγορήσουν την Επιτροπή για υποκρισία δεδομένου ότι έχει υπάρξει όχημα προώθησης της λιτότητας, εκπρόσωποι της Κομισιόν έχουν διευκρινίσει ότι η αύξηση των δαπανών ήταν αναπόφευκτη, καθώς η ΕΕ έχει από παλαιότερα δεσμευτεί νομικά για την χρηματοδότηση ποικίλων προγραμμάτων.

Επιμέλεια: Μαράκης Αλέξανδρος
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ