2012-04-25 10:10:48
Φωτογραφία για Η Αμυγδαλέζα προκαλεί εντάσεις σε δυο υπουργεία
Εμπόδια συναντάει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στα σχέδια για το κέντρο φιλοξενίας παράνομων μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, όπου από τη Δευτέρα αναμένεται να εγκατασταθούν οι πρώτοι παράνομοι μετανάστες.

Σύμφωνα με την Καθημερινή ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης αρνήθηκε την εγκατάσταση του μεταναστών σε οικίσκους σεισμοπαθών που ανήκουν σε υπηρεσίας δικαιοδοσίας του αν και προηγήθηκε συμφωνία των δύο υπουργείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι ήδη 363 οικίσκοι έχουν επισκευαστεί από την ΕΛΑΣ και έχουν τοποθετηθεί στις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας.

Ο κ Βορίδης δήλωσε χθες ότι δεν πρόκειται να αφήσει την διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος να γίνει σε μια προεκλογική λογική και έτσι χθες ο υπουργός Υποδομών έδωσε εντολή στην διευθύντρια της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων για άμεση απομάκρυνση των οικίσκων από τις εγκαταστάσεις της Αμυγδαλέζας στον Ασπρόπυργο.

Σήμερα αρχίζουν στην Αθήνα οι επιχειρήσεις της αστυνομίας για την εκκένωση κτιρίων στο κέντρο των Αθηνών, όπου διαμένουν μαζικά παράνομοι μετανάστες. Σε μήνυμά του προς την έκτακτη γενική συνελευση της ΚΕΔΚΕ ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνηςαναφέρει ότι «τρώει τα σωθικά της πόλης η ανεξέλεγκτη ροή μεταναστών. Πρέπει να προχωρήσουμε στα κέντρα για να ανασάνει η Αθήνα».

Μετά τις εκλογές θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημιουργία δεύτερου κέντρου φιλοξενίας παράνομων μεταναστών – μετά την Αμυγδαλέζα- στη Δεσκάτη Γρεβενών.
newscode.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ