2012-04-24 23:18:04
Φωτογραφία για Βαθύτερη ύφεση για το 2012 προβλέπει η έκθεση Προβόπουλου
Στο 5% αναμένεται να φτάσει η ύφεση το 2012, σύμφωνα με νεότερες εκτιμήσεις που περιλαμβάνει η ετήσια έκθεση για την ελληνική οικονομία...της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ). Στην ίδια έκθεση αναφέρεται πως η ανεργία θα υπερβεί το 19%, το έλλειμμα θα υποχωρήσει στο 7,5% του ΑΕΠ ενώ η ανάκαμψη θα αρχίσει από τα τέλη του 2013. Ο διοικητής της ΤτΕ Γιώργος Προβόπουλος εμφανίζεται αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, υπό την προϋπόθεση να προωθηθούν πολιτικές για την ανάπτυξη.

Ο κ. Προβόπουλος σημειώνει στην ετήσια έκθεσή του ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και θεωρεί απαραίτητη την τήρηση των δεσμεύσεων που απορρέουν από τη δανειακή σύμβαση, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς τα πολιτικά κόμματα.

Ο διοικητής της ΤτΕ εκτιμά ότι οι αντικειμενικές συνθήκες έχουν βελτιωθεί, ωστόσο θεωρεί ότι η έξοδος από την κρίση θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει την ιστορική πρόκληση με την οποία βρίσκεται αντιμέτωπη. Σύμφωνα με τον ίδιον, η αβεβαιότητα παραμένει αυξημένη, καθώς η προεκλογική περίοδος επιβραδύνει εκ των πραγμάτων την υλοποίηση των προγραμματισμένων αλλαγών. 
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ