2012-04-24 21:32:05
Φωτογραφία για Μείωση στην ασφαλιστική αγορά-Πολίτες αφήνουν τις ασφάλειες ζωής λόγω κρίσης
Τουλάχιστον 70.0000 συμβόλαια ζωής σπάνε οι Έλληνες πολίτες με τις ασφαλιστικές του εταιρείες, από το 2008 και μετά λόγω οικονομικών δυσκολιών, σύμφωνα με όσα...διατύπωσε σε σημερινή του συνέντευξη τύπου στη Θεσσαλονίκη ο γενικός διευθυντής Ζωής και Γενικών Κλάδων, της Ευρωπαϊκής Πίστης, Νίκος Χαλκιόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο το λύσιμο συμβολαίων στην εταιρεία διαχρονικά εκτιμάται στο 10% και λόγω της οικονομικής κρίσης προστέθηκε άλλο ένα 5%, ποσοστό που όπως είπε, είναι χαμηλότερο του μέσου όρου στην υπόλοιπη ασφαλιστική αγορά της χώρας.

Συνολικά η παραγωγή στην ασφαλιστική αγορά, παρουσίασε μείωση κατά 7,1% το 2011 συγκριτικά με το 2010 και διαμορφώθηκε στα 4,7 δισ. ευρώ, από 5,3 δισ. ευρώ πρόπερσι. Όπως διευκρίνισε, κατά 7,9% έχασε ο κλάδος Ζωής στην ασφαλιστική αγορά της χώρα μας και κατά 6,5% οι γενικοί λοιποί κλάδοι, ποσοστό που θα έφθανε στο 20%, εάν δεν συμπεριλαμβανόταν σε αυτόν το αυτοκίνητο.

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, το χορό στις ασφαλιστικές εταιρείες της χώρας, σέρνει ο κλάδος του αυτοκινήτου, παρόλο που υπάρχουν 1 εκατ. ανασφάλιστα ελληνικά οχήματα και όπως εκτίμησε αντίστοιχη θα είναι και φέτος η τάση, με τα περισσότερα συμβόλαια στις ασφαλιστικές να είναι αυτά του αυτοκινήτου.
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ