2012-04-24 19:27:03
Φωτογραφία για Αυγό γίγας στην Πηγή Τρικάλων διεκδικεί ρεκόρ Γκίνες!
Δεν πίστευε στα μάτια του το πρωί του περασμένου Σαββάτου, ο 65χρονος κυρ Θανάσης από την Πηγή Τρικάλων, καθώς μεταξύ των αυγών που πήγε να περισυλλέξει από τις κότες του, αντίκρισε κι ένα τεράστιο αυγό, τετραπλάσιο σε μέγεθος από τα...συνηθισμένα αυγά κότας. Κάνοντας πρόχειρες μετρήσεις ο ίδιος, διαπίστωσε ότι το βάρος του αυγού γίγας, φτάνει τα 200 γραμμάρια, η περίμετρός του είναι 17 εκατοστά, ενώ το ύψος του, αγγίζει τα 11 εκατοστά. 

Το περίεργο αυγό έγινε αντικείμενο συζήτησης σε όλο το χωριό και τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν, για το πόσους κρόκους που μπορεί να περιέχει το εσωτερικό του. Το trikalaola.gr επικοινώνησε με τον κ. Θανάση, ο οποίος τόνισε χαρακτηριστικά: «Ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα, καθώς στο κοτέτσι μου έχω μόνο κότες, τις οποίες ταΐζω ντόπιο καλαμπόκι». Πάντως, για την ιστορία, παρόμοια αυγά γίγαντες, έχουν εντοπιστεί και σε άλλες περιοχές του πλανήτη και μένει να δούμε αν το Τρικαλινό αυγό θα έχει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες. 

Όσο για το αιώνιο ερώτημα που ταλανίζει επιστήμονες και κοινούς θνητούς, σας διαβεβαιώνουμε πως μία από τις κοτούλες του κυρ Θανάση γέννησε το αυγό, μόνο που η δύσμοιρη… ζορίστηκε καθώς το γεννούσε κακαρίζοντας! 

trikalaola.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ